Bir borcun iki kere tahsili
selamlar benim icinden cikamadigim buyuk bir sorunum var
yardim ederseniz size cok minnettar kalacigim simdiden
herkese tesekkurler
babam amcamdan yaklasik 15 yil once 15.000 ve 14.000 DM
borc para almisti ve karsiligindada iki tane teminat senedi vermisti
15 BIN 14 bin dm lik ,sonrasinda 5.000 mark odeme yapti her nedense
yeni senet yapma yerine iki senedin birisinin arkasina ikisinin de imzasiyla
5 bin dm odeme yapildi diye not dusuldu.kisa bir sure sonra amcam geriye kalan alacagini isteyince babamda tapuda ayrilmamis 9 dukkandaki 8/24 hissesini amcama geriye kalan 24 bin dmlik borca karsilik bir avukatin ve bir tanidigin sahitliginde 2000 tarihinde satis sozlesmesiyle satti.sozlesmeyede su sarti koymuslar ne zamanki tapudan devri oldu ozaman bu 14 bin ve 15bin lik senetler gecersizdir diye Buraya kadar hersey guzel olay burdan sonra basliyor sene 2001 babam tapuyu devir edemiyor belediye yuzunden yesil alan park,yol yapacam diye tapu devri mumkun degil ama amcama gore hava hos kiralar ona odeniyorve elinde senetleri var ve dm den euro ya gecildiginde 2001 de amcam babamla elindeki iki senedi 12.000 euro luk acik senede ceviriyorlar ve eski senetlerin arkasina tekrar,mark euroya
gectiginden dolayi biz bu senetleri 12 bin euro ya cevirdik diye yaziyorlar
yil 2009 yine tapu devri yok ve hala kiralari o almaktaydi babam hakkin
rahmetine kavusuyo ve amcam bize babanizin bana 12 bin euro borcu var odeyin dedi bizde onun dukkanlarla sayisildigini soyledik ve aradan 6 ay gecti icradan 30 bin ytl borcunuzu odeyin yoksa artik ne olcaksa.duzenleme tarihi 2007 odeme tarihi babamin vefatindan uc ay sonra kendisi yazmis vede ne olur olmaz diye kiracilardanda birer yillik senet almis yaklasik 9 yildir kendisi aliyor bu zamana kadar hic boyle yapmadiydi hepside ayni kiracilar benim sizden ricam ne yapmamiz lazim biz senede
itiraz ettik sadece babamin bu tarihte odenecek borcu yok diye ve amcama sorduk o eski senetler ne oldu diye onlari yirttim diyor kafanizi karistirdiysam ozur dilerim
tekrar tesekkurler kaleci
amcamin 24/8 payi vardi satistan sonra 16/24
(kalan hisse de diger amcama ait)
Cevap: Bir borcun iki kere tahsili
Senetlere itiraz ettik demişsiniz icra takibine konu edildiyse bu itirazlarınızı ileri sürebilirsiniz.
Nereye nasıl itiraz ettiniz bilemiyorum ama bir avukat vasıtasıyla takip ederseniz olumlu neticeler alabileceğinize inanıyorum.
Sorunuzu doğru anlamak için soruyorum. Amcanızın takibe koyduğu senet üzerinde tanzim tarihi olarak babanzın ölümünden 3 ay sonraki tarih mi yazıyor? Eğer böyle ise itirazınızda bu hususa yer verdiniz mi? Daha doğrusu süresi içinde itiraz ettiniz mi?
cevapladiginiz icin oncelikle tesekkurler evet kanuni sure icerisinde avukat araciligiyla yaptik ama avukat daha baska ne yapilabilecegi konusunda kararsiz onun icin sizden yardimlarinizi bekliyorum