-
Çalıntı araç
İyi geceler
20 Nisan 2008 de aracım çalındı.2 ay sonra bulundu.Araç bulunduğunda farklı bir plakadaydı başka biri adına sahte evraklarla Afyonda tescil edilmiş
şasi no değişti dediler.Aracın bana ait olduğu anlaşılınca ruhsatsız ve plakasız olarak yediemin sıfatıyla teslim ettiler.Aracı ceza mahkemesi sonuçlanıncaya kadar satamaz ve hatta tescil ettiremezsiniz dediler.Yaklaşık 1 yıl mahkemeyi bekledim.Bu arada çalan şahıslar yakalandı.Merzifon asliye ceza 09.06.2009 tarihinde benim açımdan sonuçlandı.Mahkeme sonuç kağıdı hüküm bölümünde aynen şöyle yazıyor.Müşteki Selçuk [/B]TURGAN'a ait 07.07.2008 tarihinde yediemin oto teslim ve takdiri kıymet tutanağıyla teslim edilen 05 DS 890 orijinal plakalı 1995 model fiat uno s marka arac üzerindeki yedi eminlik sıfatının kaldırılmasına ve aracın müştekiye ruhsat ve plakaları ile teslim edilmesine ve aracın trafik tescil işlemlerinin yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmadığına karar verildi.
Bu karari ile birlikte hemen trafiğe gittim.Kriminal büro amirliğinin hazırladığı expertiz raporunu istediler.Buldum getirdim.Bu rapora göre aracımı tescil edemeyeceğimi söylediler.Raporda aynen şöyle yazıyor.Yeni şasi numarasının araca sonradan kaynak yapılmak suretiyle monte edildiği ,fakat motor numarasında herhangi bir oynama olmadığı.Şu an aracın üzerindeki motor numarası benim aracımda daha önceki motor numarasından değişik çıktı.Şasi no zaten değişmiş.Motor no değişik ve üzerinde oynanma olmamış.Bu durumda polisin ifadesi motor komple değişmiş.Dolayısı ile motor başkasının görünüyor.Yeni şase no verebiliriz ama başka motor no ile tescil yapamazsınız dediler.Araştırdığımda piyasada gösterilen yollar hep sahtekarlık gibi.Poliste yeni motor al.araca taktır diyor.Yeni no verelim vurdur aracı ancak o şekilde tescil edersin diyor.Hesapladım bu iş aracın şu anki fiyatını buluyor.Sonuçta ben mağdurum.Ben çalmadım çaldırmadım ben bulmadım motoru ve şaseyi ben değiştirmedim.Hırsızlar belli.Diğer motorun kimin olduğu belli değil .
Şimdi ben aracımı tescil ettiremiyorum.Şase no yok.Bu şekilde geziyorum şehir içi.Mağdur olan benim.Bu işi ne şekilde çözebileceğimi lütfen bana bildirirmisiniz.Çok zor durumdayım.Benim suçm yok.Şu an bende olan motoru arayan soranda yok.Lütfen ben ne yapmalıyım.Sıkıntı büyük.Mahkeme mi açmalıyım.Lütfen yardımcı olun
herkese iyi geceler
-
Cevap: Çalıntı araç
Kanımca; Trafik şube müdürlüğü mahkeme kararına uymak zorunda.
-
İlginize teşekkür edrim.Ben aracımın çalındığı yerden Bandırmaya tayin oldum.Şimdi burada şansımı tekrar deneyeceğim.Trafikte olmazsa tekrar dava açacağım mağduriyetimin giderilmesi için
Acaba doğru bir yolmudur
-
Hırsıza ulaşın nasıl tescil ettirmiş öğrenin.Kanımca bu yol daha kolay :)