Çocukla sahsi munasebet tesisi engeli
Ark. Merhaba eşimle bosanmamız uzere her ayın 1,ve 3 haftaları cumartesi saat 9ile pazar gunu saat 5se kadar sahsi munasebet kararı verdi 14 aylık kızımı 5aydırgoremiyorum icra emri gonderdim ikamet ettiğimiz sehirde oturyorlar ama yer değiştirdikleri için icra yapamadılar suanki adreslerine icra gonderdim benim gorus gunumde eski adreslerine gidiyorlar ve sorduğumda aynı sehirde olursak cocuğu alırsın diyor aynı sehirde değiliz diyor telefonu kapatıyor ne yapmam lazım bu hakkında bana ne olur yrd. Olun
Cevap: Çocukla sahsi munasebet tesisi engeli
1-) Eşinizle boşandınız mı?
2-) Eşinizin kaç tane ikametgahı var?
3-) Çocuğunuzu görmek için çıkarttığınız icraları tebliğ ettirdiniz mi?
Alıntı:
gelbenimle rumuzlu üyeden alıntı
Ark. Merhaba eşimle bosanmamız uzere her ayın 1,ve 3 haftaları cumartesi saat 9ile pazar gunu saat 5se kadar sahsi munasebet kararı verdi 14 aylık kızımı 5aydırgoremiyorum icra emri gonderdim ikamet ettiğimiz sehirde oturyorlar ama yer değiştirdikleri için icra yapamadılar suanki adreslerine icra gonderdim benim gorus gunumde eski adreslerine gidiyorlar ve sorduğumda aynı sehirde olursak cocuğu alırsın diyor aynı sehirde değiliz diyor telefonu kapatıyor ne yapmam lazım bu hakkında bana ne olur yrd. Olun
Siz görüş günü bulunmaları gereken adrese icra marifetiyle gidin ve eşiniz ile çocuğunuzun görüşme saatleri içinde evde bulunmadığını tutanağa geçirtin.Eğer eski eşinizin evine icra'dan kastınız bu yol; İİK bakımından izlenmesi gereken yol-ise evde olmadıklarını tutanağa geçirtmeliydiniz.Ben de müvekkilimle ilgili benzer bir durumla karşılaştım.Her seferinde icra yoluyla çocuk teslimine gitmek çok masraflı bir yol olduğu için ikinci seferde emniyetten polislerle birlikte icra mahalline gittim.Evde bulunmadıklarına dair tutanak tutturdum.Prosedür gereği izlenmesi gereken yol tutanakla birlikte İcra Ceza Mahkemesinde ortak çocukla kişisel ilişkiyi engelleyen ebeveyn hakkında ceza davası açmak olacak.
[QUOTE=Prosedür gereği izlenmesi gereken yol tutanakla birlikte İcra Ceza Mahkemesinde ortak çocukla kişisel ilişkiyi engelleyen ebeveyn hakkında ceza davası açmak olacak.[/QUOTE]
Nasıl bir dava hangi kanuna muhalefete istinaden bir dilekçe örneği sunabilrimisiniz rica etsem ?
Alıntı:
Bay_x rumuzlu üyeden alıntı
Nasıl bir dava hangi kanuna muhalefete istinaden bir dilekçe örneği sunabilrimisiniz rica etsem ?
Site'de dava dilekçe örneklerini sunamıyoruz.Zira her olayın kendine has nitelikleri olduğu için size bir şablon halinde dilekçe örneği versek ve siz boşlukları durumunuza uyarlayıp bu dilekçeyle dava açarsanız hak kaybına uğrayabilirsiniz.
İİK m. 341 gereğince kanuni görme hakkını ihlal eden tarafın cezalandırılabilmesi için, ilamın veya ara kararının gereğini yerine getirmeyen veya yerine getirilmesini engelleyen kişinin, çocuğu teslim etmeme veya kişisel ilişkiye engel olma amacında bulunması gerekir. Bir başka deyişle, ilamın veya ara kararının gereğini yerine getirmeyen veya yerine getirilmesini engelleyen kişinin kusurlu olması şarttır. Örneğin, icra heyeti geldiğinde bir çocuğun evden kaçması halinde borçluya ceza verilemez. Aynı şekilde sanığın çocuğu şikâyetçi ile görüştürmeme amacı içinde olduğunu kabule götüren kesin deliller gösterilmeden ceza verilmesi hukuka aykırıdır.
Yargıtay’a göre, boşanma ilamında, çocuğun anne yanında geçireceği her hafta sonunun ayrı bir dönem olmasına göre, infazın engellenmesi olayında şikâyete konu edilen her dönem ayrı bir suç oluşturur.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
1-) Eşinizle boşandınız mı?
2-) Eşinizin kaç tane ikametgahı var?
3-) Çocuğunuzu görmek için çıkarttığınız icraları tebliğ ettirdiniz mi?
1/ evet bosandım
2- 2tane 1.adresi mahkemede gecen adres 2,adres ablasının yanı
3-adresde olmadıkları yuzunden tebliğ olamıyor
Alıntı:
gelbenimle rumuzlu üyeden alıntı
1/ evet bosandım
2- 2tane 1.adresi mahkemede gecen adres 2,adres ablasının yanı
3-adresde olmadıkları yuzunden tebliğ olamıyor
Avukat olan üyelerimiz bu adres konusunda üyemize yardımcı olurlarsa çok iyi olur. Keşke bilgim olsa da size yardımcı olabilsem.
Ama bildiğim kadarı ile boşandıktan sonra icra masraflarını eşinize yükleyebiliyorsunuz.