Miras yeri- vekaletname- izale-i şüyu
Mrb. babam ailesinden kalan bir serada seracılık yapmakta ancak söz konusu seranın bulunduğu arazinin tapusu yoktu daha sonra aslında arazinin büyük bir arazinin parçası olduğunu ve arazinin tamamı için çok eskiden beri bir davanın devam ettiğini ve dava sonucundada seramızın olduğu arazinin başkası adına tapuya tescil edildiğini öğrendik. Adına tapuda kayıt edilen kişi hayatta değil mirasçıları var. Bizde mirasçılaın bir kısmından vekaletname aldık belli bir ücret karşılığında anlaşarak ve satış vaadi yaptık. Vazgeçme ihtimallerine karşıda senet aldık. Ancak mirasçılardan biri yanaşmıyor ücreti sürekli arttırıyor. Babam hakkında el atmanın önlenmesi davası açacağını olmazsa izale-i şüyuu davası açacağını söylüyor. Sizce ne yapmalıyız. Bi şekilde anlaşalım mı? Hukuken bizim yapabileceğimiz bir şey var mı? Mirasçı tek başına babama karşı el atmanın önlenmesi davası açabilir mi? Merak ettiğim diğer bir konu vekaletnamede mirasçı adına her türlü işlem yapabileceğimizi belirttik. Acaba izale-i şüyuu davası açılırsa vekalet aldığımız mirasçılar adına satışa katılabilirmiyiz. Yardımcı olunursa bu konuda çok sevinirim.
Cevap: Miras yeri- vekaletname- izale-i şüyu
Bu konuda cevap verebilecek kimse yok mu? Yardımcı olunursa sevinecem.
Site kurallarımızda kimseyi cevap vermeye icbar edemeyeceğiniz yazılı idi !
Ben size bir soru sorayım, gerisini diğer üyeler yanıtlar mı bilmem...
Vekaletname aldığınızı söylüyorsunuz. Ya vekaletten azil edilirseniz?
Ben kimseyi zorlamıyorum, niye cevap yazmadılar diye hakarette etmiyorum, kimseyi cevap versin diye tehditte etmiyorum. Herkesin kendi isteği ister yazar ister yazmaz tabiki ben sadece yardımcı olunabilirse sevineceğimi söyledim. Neyse önemli değil. Vekaletten azil etme ihtimallerine karşı elimizde senet var. Gerekirse işleme koyabiliriz. Tabi bunu şu aşamada düşünmüyoruz. Ama dediğiniz gibi olursa durumu değerlendirecez. Maalesef devir kötü adımları atarken düşünmek gerek.Kusura bakmayın site kuralını ihlal ettiysem. Bir daha tekerrür etmez.
Alıntı:
PyD rumuzlu üyeden alıntı
Bu konuda cevap verebilecek kimse yok mu? Yardımcı olunursa sevinecem.
Konu hakkında cevap verebilecek kimse varsa zaten yazar. Forumu göze batırmak için ek yazı yazmanıza gerek yoktu.