Kat mülkiyetine geçebilmem için binanın İSKAN belgesi olması şart mi?

Yaklaşık 6 ay önce yatırım amaçlı bir daire aldım . 
Dairenin tapusunu üzerime çevirdiğim zaman binanın henüz %50 si bitmiş idi. 
Şimdi  kat mülkiyeti için KASIM ayı son diyorlar. Ben kat mülkiyetine geçmek istiyorum fakat binanın İSKAN ' ı zannediyorum yok ne yapmam gerekir ? 
Binanın iskanı olmadan kat mülkiyetine geçilir mi ? lütfen yol gösterin şimdiden teşekkürler.

Cevap: Kat mülkiyetine geçebilmem için binanın İSKAN belgesi olması şartMI??

iskanı olmayan binalarda kat mülkiyertine geçemessiniz

Cevap: Kat mülkiyetine geçebilmem için binanın İSKAN belgesi olması şart mi?

Alıntı:

demirdogukan rumuzlu üyeden alıntı

Yaklaşık 6 ay önce yatırım amaçlı bir daire aldım . 
Dairenin tapusunu üzerime çevirdiğim zaman binanın henüz %50 si bitmiş idi. 
Şimdi  kat mülkiyeti için KASIM ayı son diyorlar. Ben kat mülkiyetine geçmek istiyorum fakat binanın İSKAN ' ı zannediyorum yok ne yapmam gerekir ? 
Binanın iskanı olmadan kat mülkiyetine geçilir mi ? lütfen yol gösterin şimdiden teşekkürler.

iskan olmadan geçemezsiniz kasım ayını iyi değerlendirmeniz lazım gerekli olan başvuru belgelerini ve fotoğraflarını hazırlayıp başvuru MUTLAKA yapın

Alıntı:

kidon rumuzlu üyeden alıntı

iskan olmadan geçemezsiniz kasım ayını iyi değerlendirmeniz lazım gerekli olan başvuru belgelerini ve fotoğraflarını hazırlayıp başvuru MUTLAKA yapın

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim . KASIM ayını iyi değerlendirin diye yazmışsınız ne için gerekli acaba o ?

Yeni kanun hükümleri doğrultusunda apartmandaki gayrimenkul sahiblerinden birisinin başvurusu ile dahi "Kat Mülkiyetine" geçiş mümkün olmaktadır.
Ancak Kat Mülkiyeti tapusuna başvuru için yapı kullanım belgesi"İskan Müsaadesi" ona başvurmak içinde inşaata ilişkin SSK ve vergi borcu olmadığına dair ilişiksizlik belgesi almanız gerekmektedir.
Müteahhidin ödemediği SSK yada vergi borcunu hisseniz oranında ödeyip (daha sonra müteahhide rucu etmek üzere) kendi adınıza ilişiksizlik belgesi alabirsiniz.