Apartmanlara merkezi sistem internet
Yöneticisi olduğum binaya yasalara uygun olarak internet baglattım ve bütün dairelere kablo aracılığı ile kullanılmayan baca deliğinden internet baglantsı yaptırdık fakat 5 katta oturan şahıs catıya cıkılmasının yasak olduğunu ve internet yayını vermemizin yasal olmadığını söyleyerek kabloları keyfi olarak kesti yasal olarak bütün dairelere internet hizmeti baglatmam sizce yanlış mı?
Cevap: Apartmanlara merkezi sistem internet
Merhaba,
Yasalara uygun olarak internet bağlattım diyorsunuz. Nereye ve nasıl? yani bireysel abonelik olarak yönetim odasına mı? Eğer sadece o odada kullanılacaksa yasal. Sadece yönetim için alınmış bireysel aboneliği diğer dairelere dağıtmak suçtur. Bağlı bulunduğunuz telekom müdürlüğü daha fazla detay verecektir. konu hakkında.
iyi günler.
Yaptığınız tekniğe uygun değil.Bacanın içinden tesisat kablosu geçirilmez.
Yönetmeliklere aykırıdır.
yasalara uygun olarak internet baglattım yani 20 kişilik daireye internet vercegimi beyan ettim ve apartman adına internet aboliğini başlattım
Alıntı:
alptis rumuzlu üyeden alıntı
Sadece yönetim için alınmış bireysel aboneliği diğer dairelere dağıtmak suçtur.
Adı duyulmuş sitelerin neredeyse hepsinde internet var. Internet bağlantı şekli sadece "bireysel abonelik" değildir.
Metro Ethernet bunların en bilineni.
Ancak İlker Kutlu arkadaşın nasıl bir bağlantı yaptırdığını bilmiyoruz tabii.
Kendisine soralım; Kaç Mbit hızında, sınırlı mı sınırsız mı ve aylık ücreti ne kadar? Fatura kimin adına geliyor?
Buna göre dağıtmasının yasal olup olmadığını öğreniriz.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Adı duyulmuş sitelerin neredeyse hepsinde internet var. Internet bağlantı şekli sadece "bireysel abonelik" değildir.
Metro Ethernet bunların en bilineni.
Ancak İlker Kutlu arkadaşın nasıl bir bağlantı yaptırdığını bilmiyoruz tabii.
Kendisine soralım; Kaç Mbit hızında, sınırlı mı sınırsız mı ve aylık ücreti ne kadar? Fatura kimin adına geliyor?
Buna göre dağıtmasının yasal olup olmadığını öğreniriz.
arkadaşlar baglattığım internet tabiki benim adıma değil yönetim kurulu kararı ile karar defterine gecilmiş ve apartman adına alınmış 20 daireye hizmet edicek sekilde görüş bildirilmiş internet aboneliği bahsettiğim olay. 2048 kbps / 512 kbps hızında sınırsız aylık 63 ytl ve aprtman adına gelicek fatura. yönetim kurulu kararı alınması ve karar defterine gecirildikten sonra herhangi bi sakıncaı yok arkadaşlar bunu 444 0 375 ten de öğrenebiliriniz 12 ekimde çıkan yasaya göre baglantgı yapmam da sakınca görülmüyor müşteri hizmetlerinde aldığım bilgiye göre bu işlemleri yaptım.
saygılar..
Alıntı:
ilker_kutlu rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar baglattığım internet tabiki benim adıma değil yönetim kurulu kararı ile karar defterine gecilmiş ve apartman adına alınmış 20 daireye hizmet edicek sekilde görüş bildirilmiş internet aboneliği bahsettiğim olay. 2048 kbps / 512 kbps hızında sınırsız aylık 63 ytl ve aprtman adına gelicek fatura. yönetim kurulu kararı alınması ve karar defterine gecirildikten sonra herhangi bi sakıncaı yok arkadaşlar bunu 444 0 375 ten de öğrenebiliriniz 12 ekimde çıkan yasaya göre baglantgı yapmam da sakınca görülmüyor müşteri hizmetlerinde aldığım bilgiye göre bu işlemleri yaptım.
saygılar..
Aldığınız bağlantı kişisel bağlantı.
Şu sayfada:
http://www.ttnet.com.tr/web/233-1219...dsl/ttnet_adsl
Soru: ADSL'imi başka bir daire ile paylaşabilir miyim?
Cevap: Başka bir daire ile ADSL'i paylaşmanız yasal değildir.
Ama cezası ne bilmiyorum.
Sadece telekom, sözleşmenizi feshedebilir. Ama benim bildiğim ADSL nin bu sebepten iptal edildiği hiçbir olay yok.
Farzedelim ADSL paylaşmak suç.
Bu, birisinin kabloyu kesmesini haklı yapmaz.
Bence bu kişiye karşı ne yapabileceğinizi ve kabloyu kesmesinden kaynaklanan zararınızı nasıl tazmin edebileceğinizi bir avukatla konuşarak kararlaştırabilirsiniz.
Paylaşabileceğinizi size müşteri hizmetlerinden söylediklerinin de ses kayıtları zaten mevcut.