Boşanma Davasında Cep Telefonu Mesajlarının Kullanılması
İyi akşamlar. Halen devam etmekte olan bir boşanma davam var. Bundan birkaç duruşma öncesinde karşı tarafın şahitleri, yanlarında eşime tokat attığımı iddia etmişlerdi. Nitekim bir süre önce eşim beni arayıp pişman olduğunu onu affetmemi istediğini belirten konuşmalar yaptı. Bu konuşmaları kaydedip mahkemede kullanamayacağımı, kullansamda suç işlemiş olacağımı forumdaki arkadaşların iletilerinden öğrendim. Sormak istediğim şu;
1.Eşimin bana gönderdiği şahitlerinin iddia etiği "tokat olayı" nın gerçek olmadığını kabul eden mesajları mahkemeye sunabilirmiyim.
2.Bunu ne şekilde yapsam daha başarılı bir girişim olur.
Muhtemelen Aralık ayındaki duruşmada bir sonuç açıklanacak. Elimde bir fırsat var ise mantıklı bir hamle yapmam gerekiyor. Her ne kadar şahilerin iddiaları gerçek olmasada. Forumlarda okuduklarım ve kadınlar açısından pozitif ayrımcılık yapıldığına dair yorumlar beni kötümser senaryolara itiyor.
Teşekkür ederim.
Cevap: Boşanma Davasında Cep Telefonu Mesajlarının Kullanılması
Eşinizin cep telefonundan eşinizin tokat olayını kabul etmiş olmasına dair mesajları delil olarak sunabilirsiniz. Bunda yasal olarak bir sakınca yok.
Hakimin değerlendirmesini bilemeyiz. Mesajların içeriğine bağlı. Ama hakim adına karar verip, evet hakim bu mesajları görünce sizin tokat atmadığınıza inanır demek yanlış olur. Çünkü hakimin yerine karar vermiş oluruz. Biz evet hakim size inanır diyip, inanmazsa sonra gelir burada bizlere kızarsınız. Ama tabiki bu mesajları delil olarak sunun.
Hakim size inanmasa bile, daha sonra dava bitiminde yargıtaya temyiz ederken bu mesaj içeriklerini göstererek sizin lehinize bozulmasını talep edebilme hakkınız olur.
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Eşim bildiğim kadarıyla mesajları abisinin adına kayıtlı olan hattan gönderdi.Bu mesajı onun yollamadığı anlamına gelebilir mi.
Alıntı:
blackice18 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Eşim bildiğim kadarıyla mesajları abisinin adına kayıtlı olan hattan gönderdi.Bu mesajı onun yollamadığı anlamına gelebilir mi.
Peki abisinin adına kayıtlı olan bu hattı sadece eşiniz mi kullanıyor?
boşanma davası başladıktan sonra kullanmaya başladı bildiğim kadarıyla.
Alıntı:
boşanma davası başladıktan sonra kullanmaya başladı bildiğim kadarıyla.
Eğer bu hattı sadece eşiniz kullanıyorsa, sizden başka kişileri de arıyor ve mesaj çekiyordur. Yani eşinizin kadın arkadaşları vardır sanırım. Onları filan arıyordur değil mi?
Bunu tam olarak bilemiyorum.İşte sıkıntı ordan kaynaklanıyor sanırım.
Bu durumda mesajı onun gönderdiğini kanıtlayamam galiba:(
Alıntı:
Bu durumda mesajı onun gönderdiğini kanıtlayamam galiba:(
Yok canım öyle demedim. Kendisi göndermemişse bu telefonu alıp sizinle tokat meselesi için kim mesajlaşır? Hat sahibi abisi mi? Çoluk-çocuk mu? Çok mantıklı bir açıklama yapmak zorundalar. Siz mesajları sunun.
Saolun ama kafamda karışmadı değil.