Yugoslavya'dan miras kalan 8 arsa tapusu
Dedemin babasından, dedeme miras kalmış olan arsalar, Türkiyeye göç edildiği için takip edilememiş ve tapular şuanda benim elimde ancak tapular Arapça mı Osmanlıca mı anlayamıyorum. Arsaların birinin üstüne üniversite kampüsü yapılmış.
Tapuların yanında da
T.C. Maliye Bakanlığı Takdir ve Tevzi Komisyonu Başkanlığı adına ait bir dosya numarası olan tapularla ilgili bir kağıt var.
Sonuç olarak ben bu tapularla herhangi hak talebinde bulunabilir miyim?
Hakkımı aramak için yapmam gereken işlemler nedir?
İlk olarak tapuları Türkçe'ye çevirmem mi gerekir?
Yoksa başvurmam gereken bir yer var ve onlar beni yönlendirir mi bu konu hakkında?
Cevap: Yugoslavya'dan miras kalan 8 arsa tapusu
Sayın bay/bayan
Bu konuda net bir yanıt verebilmek için dosyanın detaylarını bilmek gerekli ancak;
"TÜRK VATANDAŞLARINA AİT OLUP YUGOSLAV FEDERATİF HALK CUMHURİYETİNCE MİLLİLEŞTİRİLMİŞ " mallara ilişkin 1969 tarihli yasaya göre tarafınıza herhengibir ödeme yapılmış mı?
"Ancak bu yasadan ve Tazminattan yararlanabilmeki için, Anlaşmanın imza edildiği 13 Temmuz 1956 tarihinde Türk Vatandaşı olmak şarttır. Ancak, iskân Kanunu hükümlerine göre göçmen olarak kabul edilenler,13 Temmuz 1956 tarihinde Türkiye'ye gelmiş ve bu Kanunun yürürlüğü tarihine değin Türk Vatandaşlığına alınmış olmak şartiyle tazminattan yararlanabilirler."
Yapılan işlemler ve hukuki durumuzunuza göre ilerideki etaplar değerlendirmelidir.
Sayglıarımızla
sizden daha detaylı bilgi almak istiyorum, sizle nasıl irtibata geçebilirim
Merhaba benim dedemin babasından yugoslavya şimdiki makedonya'da arsaları varmış. Elimizde Osmanlıca tapularımız var. Dedemler 1.dünya savaşı zamanında Türkiye'ye gelmişler. Şimdi biz oradaki topraklarımızı veya paramızı alabilirmiyiz. Bu konularda bilgili birisi yardımcı olabilirmi acaba?