Turkcell icra takip borcu dört taksit olarak ödenebilir mi?
Merhabalar
Yaklasık 8 ay onceye ait turkcell fatura borcum bulunmakta ( 450 TL )
Durumum olmadığı için ödeme yapamadım bugune kadarda hiç bir şekilde bana ulaşmadılar.Bugun arayarak dosyanın avukatta olduğunu onlarla görüşmeme gerektiğini ilettiler.Aradım avukat borcun 950 TL olduğunu soyledi.Buraya kadar herşey normal gibi.
Avukat hiç bir şekilde taksitlendirme yapamayacağını soyledi.Bu çok ilginç borcu tek seferde ödemem gerekirmiş.Bende imkansız oldugunu soyledim Turkkcelle görüşün dediler.Aradım görüştüm onlarda taksit yapamıyoruz dediler.
Şimdi kasımda ödeme bekliyorlar ama tek seferde ödemem mümkün değil.Taksitlendirme için nereye nasıl başvurmalıyım. İcra Dairesi vs. bana yardımcı olabilirmi ?
Teşekkürler
Cevap: Turkcell ile başım dertte
İlamsız icra takibi elinize ulaştıktan sonra icra müdürlüğüne gidip 4 taksitte ödeme talebinde bulunup, ilk taksidi peşin ödeyebilirdiniz.
Turkcell'den bana hiç bir şekilde evrak , icra dosyası vs gelmedi.sadece bugun aradılar ... şuan icra dairesine gitsem 4 taksit imkanı varmı ?
TAKSİTLE ÖDEME:
İcra İflas Kanunu Madde 111 - Borçlu alacaklının satış talebinden evvel borcunu muntazam taksitlerle ödemeği taahüt eder ve birinci taksiti de derhal verirse icra muamelesi durur.
Şu kadar ki borçlunun kafi miktar malı haczedilmiş bulunması ve her taksitin borcun dörtte biri miktarından aşağı olmaması ve nihayet aydan aya verilmesi ve müddetin üç aydan fazla olmaması şarttır.
(Değişik fıkra: 17/07/2003 - 4949 S.K./26. md.) Borçlu ile alacaklının borcun taksitlendirilmesi için icra dairesinde yapacakları sözleşme veya sözleşmelerin devamı süresince 106 ve 150/e maddelerindeki süreler işlemez. Ancak bu sözleşme veya sözleşmelerin toplam süresinin on yılı aşması halinde, aştığı tarihten itibaren süreler kaldığı yerden işlemeye başlar.
anladığım kadarıyla benim icra dairesine başvurmam gerekiyor.Turkcell bana 16 kasıma kadar süre vermiş.aksi halde haciz ve hapis cezası uygulanacakmıs.ne kadar doğru bilemiyorum.
Sayın Av.Basri Gungoren çok teşekkür ediyorum son 1-2 sorum daha var
borcu 16 kasıma kadar odemediğim taktirde herhangi bir hapis cezası vs. uygulanabilirmi ?
Üzerime hiçbir şey yok.Turkcellde kayıtlı adresim eski iş yeri adresim ve suanda boş içinde kimse yok haciz için gitseler ne olur ?
İcra dairesine suanda basvurmalımıyım yoksa 16 kasımı beklemeliyim ?
Teşekkür ediyorum
Her an haciz gelecek, maaşıma haciz koyacaklar korkusu ile yaşayacağınıza 4 taksitte ödeyin bitsin, borçsuz yaşayın.
benimde tek istediğim borçsuz yaşamak ve taksit imkanı sağlandığı anda borcumu ödemeye başlarım.ilginiz için teşekkürler
Cevap: Turkcell icra takip borcu dört taksit olarak ödenebilir mi?
Benim bir yakınım da Turkcell'e borçlu idi. Şu anda 6 taksit yaptırdı dosyasına ve ödüyor. Dosyanız kesinleşti mi, kesinleşmedi mi bunu öğrenmek için sizi aradıklarında dosya numaranızı sorun ve gidin icra dairesinden kontrol edin, taksitlendirmeyi dosyadan yapabilirsiniz. Ancak bildiğim kadarı ile icradan yapılan taksitlendirmelerde aksaklık olduğunda taahhüdü ihlal davası açılabiliyor. Dosyanız kesinleşmesiyse yani tebligat yapılamadıysa (kanunda öngörülen şekillerden birisi ile ) haciz işleme yapılamaz.
Sayın Av.Özlem Birgün dosyam kesinleşmedi sanırım cünkü avukat bana 16sında odemessem icra baslayacagını iletti.suan icin icra dairesinden yapabileceğim birşey yok sanırım değilmi ?
Dosya avukatına sordunuz mu dosyam var mı diye?
Dosyanız yok ise, icra dairesinde yapabileceğiniz birşey yok, takip başlatmadan önce de sizi aramış olabilirler.