Cevap: Kanunda çelişki mi var?
Alıntı:
meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı
Kat mülkiyeti kanununda toplantı yeter sayısı ikincide katılanların salt çoğunluğu deniyor.yani 2-3 kişi karar alabilir.
Yönetici seçiminde ise kat maliklerinin oy çoğunluğu yazıyor.
Burada bir çelişki yok mu?
Nasıl olacak?
Olağan toplantı için 15 gün önceden yazılı çağrı yapılmalı mı?
yargıtayın bu konuda kararları varmı?
teşekkürler.
bağımsız bir apartman yada sitede oturup oturmadığınızı belirtmediğiniz için genel bir cevap vermek isterim burda kast edilen genel kurul yeter sayısıdır yönetim kurulu değil yönetici apartmanda malikler tarafından site gibi çoklu yaşam alanlarında yönetim kurulu olarak genel kurulda gene malikler tarafından seçilir kısaca her şekilde malik oyları tamamlayıcıdır
salt çoğunluk malik sayısına göre 2-3 kişi olarak sağlanıyorsa evet karar alabilirler
Cevap: Kanunda çelişki mi var?
Bağımsız bir apartman.yeni kanunda ikinci toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile karar alınır deniyor.Yönetici için ise oy çoğunluğu deniyor.
Alıntı:
kidon rumuzlu üyeden alıntı
bağımsız bir apartman yada sitede oturup oturmadığınızı belirtmediğiniz için genel bir cevap vermek isterim burda kast edilen genel kurul yeter sayısıdır yönetim kurulu değil yönetici apartmanda malikler tarafından site gibi çoklu yaşam alanlarında yönetim kurulu olarak genel kurulda gene malikler tarafından seçilir kısaca her şekilde malik oyları tamamlayıcıdır
salt çoğunluk malik sayısına göre 2-3 kişi olarak sağlanıyorsa evet karar alabilirler