Kefile hapis kararı çıkabilir mi?
iyi akşamlar değerli hukuk severler ve hocalarım bir bundan 1 sene önce evshop alışveriş magazasından bilgisayar aldım ve taksitlerimi zamanında ödeyemediğim için haciz geldi ve evimdiki eşyaları kaldırdılar(çamaşır mk.tv.laptop)hala eşyalarım yediemin deposunda avukatı aradım borcumu yeniden yapılandırmalarını istedim 2000 tl anapara borcum ve şuanki borcum 3100 tl avukat bana 2000 tl hesaba yatır kalanına taksit yapayım dedi ancak o şekilde eşyalarımı alabileceğimi söyledi.Şimdi benim sorum
1.Ücretli olarak çalışıyorum maaşa haciz talep edebilirmiyim
2.Annem kefil ona hapis kararı çıkarmı çalışmıyor ev hanımı
3.İcra dairesinden Borcumu taksitlendirip eşyalarımı alabilirmiyim
ilginiz için şimdiden herkese teşekkür ederim
Cevap: Kefile hapis kararı çıkabilir mi?
Alıntı:
farukönge rumuzlu üyeden alıntı
iyi akşamlar değerli hukuk severler ve hocalarım bir bundan 1 sene önce evshop alışveriş magazasından bilgisayar aldım ve taksitlerimi zamanında ödeyemediğim için haciz geldi ve evimdiki eşyaları kaldırdılar(çamaşır mk.tv.laptop)hala eşyalarım yediemin deposunda avukatı aradım borcumu yeniden yapılandırmalarını istedim 2000 tl anapara borcum ve şuanki borcum 3100 tl avukat bana 2000 tl hesaba yatır kalanına taksit yapayım dedi ancak o şekilde eşyalarımı alabileceğimi söyledi.Şimdi benim sorum
1.Ücretli olarak çalışıyorum maaşa haciz talep edebilirmiyim
2.Annem kefil ona hapis kararı çıkarmı çalışmıyor ev hanımı
3.İcra dairesinden Borcumu taksitlendirip eşyalarımı alabilirmiyim
ilginiz için şimdiden herkese teşekkür ederim
Ücretli olarak siz kendiniz maaşa haciz talep edemezsiniz bunu avukat icra kanalı yoluyla halletmesi gerekirdi ama nedense yapmamış tabi tercih meselesi.
Bir borçtan dolayı-eğer senet ve çek değilse- hapis cezası diye bir şey söz konusu olamaz. Şöyle ki eğer mal beyanında bulunmaz iseniz 76 maddeye göre mal beyanında bulununcaya kadar hapisle tazyik ceası doğabilir ama mahkemeye çıkıp işte mal beyanım derseniz dava düşer.
İcra dairesinden borcunuzu 1 i peşin olmak üzere ancak 4,'e bölebilirsiniz.
Benim anlamadığım şu aslında her şey sayın avukatlarımızın elinde çünkü bu köprünün altından çok geçtim. İsterse 12 hatta 18 aya bile bölebilirler. Ama bir an önce borç bitsin diye çok saıda takside yanaşmıyorlar(Kendilerince haklı olduklarını ayrıca belirtmek isterim)
Sayın hocam sonuçta eşyalarınız depoda. Para biriktirmeye bakın siz elinize iyice bir para geçinceye kadar biriktirin ha orada eşyalarınıız satılırsa varsın satılsın yenisini alırsınız satılmazsa da bborcunuzu ödersiniz
peki benim haberim olmadan eşyalarımı satabilirlermi
Alıntı:
farukönge rumuzlu üyeden alıntı
peki benim haberim olmadan eşyalarımı satabilirlermi
İcra müdürlüğünde ilan panosunda ve/veya gazetede açık arttırma yoluyla mallarınız satılabilir. hatta bir yakınınızdan rica eder malları o da alabilir(tabi parasını ona ödeyerek:) Mallarınızı satarken size haber verilmesi gibi bir durum olmaz.
eğer mal beyanında bulunmamışsanız sorun değil artık mal beyanı cezaları infaz edilmiyor. fakat ödeme taahütnamesinde bulunduysanız ve bu ödemeleri yapmadıysanız 3 er ay her takist için ceza çıkar ama yazınızdan öyle bi sonuç çıkmıyor. haczedilen malınız varsa alacaklı satışını isteyebilir ve bu size satış tarihi ve yeri olarak bildirilir. icraya parayı ödersen mallarını alırsın. yada bi yakının girip satıştan ödeme yaparak mallarını alabilirsin.