Kiracının ortak değiştirmesi
Merhaba
İki ortaklı bir Limited Şirket ile 1.6.2004 tarihinde kira sözleşmesi imzaladım. 2 ay ödedikten sonra bir daha kirayı vermediler. 15.11.2004 tarihinde avukatım vasıtası ile mahkemeye verdim. Biz sözleşmeyi şirket yetkilisi olmayan ortağa imzalatmışız. Maalesef dava sırasındaki itirazlarından öğrendim. Mahkemeye sahte sözleşme vererek ve imza yetkili kişinin değil diyerek bir kuruş para vermeden bu güne kadar oturdular. Daha tahliye edemedik. Bir senelik bir dava olması dolaysıyla size kısaca özetledim. sormak istediğim:
1- Sözleşmenin üzerinde hem kefil, hemde şirket ismi üzerine imza atan yetkisiz ortak 20.06.2005 tarihinde ortaklıktan ayrılıyor. Bu durumda borçlarından kurtulabilirmi.
2- Yeni ortak olan kişinin ise neden ortak olduğunu ve şirketin mahkemelik olduğunu bilip bilmediğini bilmiyorum. Yeni gelen ortak doğan kira borçlarından sorumlu olacakmıdır.
3- Sözleşmede imzası bulunan ortağın çıkması ve yeni ortak alınmasının başkaca sebebleri olabilirmi. Amaçları ne olabilir.
4- Yetkisiz ortak tarafından imzalanmasından dolayı biz firmanın üzerine gidip alacaklarımızı alabilecekmiyiz..
Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.