Cevap: Trafik cezası tebliği
Aracınızın tescil adresi size ait değil mi?
tescil adresim bana ait bayramda bana tebliğ etmişler ama ben bayramda evde değildim memlekete gitmiştim
Alıntı:
gonbe03 rumuzlu üyeden alıntı
tescil adresim bana ait bayramda bana tebliğ etmişler ama ben bayramda evde değildim memlekete gitmiştim
Maalesef kapınıza duyurusu asılan ve muhtara tebliğ edilen cezalar size tebliğ edilmiş sayılıyor. Yani bu ceza size tebliğ edilmiş...
TEBLİĞ İMKANSIZLIĞI VE TEBELLÜĞDEN İMTİNA:
Madde 21 - (Değişik madde: 06/06/1985 - 3220/7 md.)
Kendisine tebligat yapılacak kimse veya yukarıdaki maddeler mucibince tebligat yapılabilecek kimselerden hiçbiri gösterilen adreste bulunmaz veya tebellüğden imtina ederse, tebliğ memuru tebliğ olunacak evrakı, o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veyahut zabıta amir veya memurlarına imza mukabilinde teslim eder ve tesellüm edenin adresini ihtiva eden ihbarnameyi gösterilen adresteki binanın kapısına yapıştırmakla beraber, adreste bulunmama halinde tebliğ olunacak şahsa keyfiyetin haber verilmesini de mümkün oldukça en yakın komşularından birine, varsa yönetici veya kapıcıya da bildirilir. İhbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarih, tebliğ tarihi sayılır.
Bu konuda bir boşluk var.
Benzer sekilde eski adresime giden 3 tane cezadan haberim olmadıgı için zor durumda kaldım.
Hem de 3 ceza da evimden çıktığım trafik ışıklarında, sarıda geçtiğimi sandığım günlerde yediğim fotograflı cezalar.
Bu sistemde cezalar vergi dairesi kayıtlarına hemen geçmediğinden erken ya da belirlenen ceza bedelini ödeme şansımız yok; habire faizli ödüyoruz!
Alıntı:
cocazola rumuzlu üyeden alıntı
Bu konuda bir boşluk var.
Benzer sekilde eski adresime giden 3 tane cezadan haberim olmadıgı için zor durumda kaldım.
Hem de 3 ceza da evimden çıktığım trafik ışıklarında, sarıda geçtiğimi sandığım günlerde yediğim fotograflı cezalar.
Bu sistemde cezalar vergi dairesi kayıtlarına hemen geçmediğinden erken ya da belirlenen ceza bedelini ödeme şansımız yok; habire faizli ödüyoruz!
Sn. cocazola adresinizi trafik tescilinize işletmiş miydiniz? Adres değişikliğinizi muhtara bildirmiş miydiniz?
Evet ama sanırım tanımadıgım muhtarıma giden cezalar bana teblig edilmis sayılıyor. Arasıra muhtara gidip arayan soran var mı sormak mı gerekiyor acaba...?