Ünvan ve pozisyon değişikliğim hakkında
Merhabalar,
Özel ve uluslararası bir şirkette lojistik departmanında çalışıyorum.2008-Nisan ayında Lojistik Uzmanı olarak başladığım görevimde,2008-Ağustos ayında aralarında Eski Genel Müdür-Fabrika Kontrolörü-Departman Lideri'nin imzalarının bulunduğu, görev pozisyonumun ve ünvanımın Lojistik birim lideri olarak değiştirildiğini gösteren resmi firma organizasyon değişikliği belgesi tüm firmaya yayınlandı.Belirtilen tarihten itibaren tarafıma verilen görevi eksiksiz yerine getirmeye çalışsam da şu an halen insan kaynakları departmanı Lojistik Uzmanı olarak işlemlerimi yürütüyor ve aldığım ücrette de herhangi bir değişiklik yapmadılar. Birim liderimin ve Finans liderinin bu pozisyon değişikliğinin sadece departman içi bir değişiklik olduğunu ve fonksiyonel olarak bir liderliğin söz konusu olduğunu söylemelerine rağmen resmi,imzalı ve firmaya yayınlanmış olan belgede hem fonksiyon hem de ünvan bilgilerim Lojistik Birim lideri olarak gözüktüğünü söyleyebilirim. Halen firma bünyesinde çalışmakta olduğumu da hesaba katarak ne yapmamı önerirsiniz ? Dava açmak yerinde bir karar olur mu ? Dava nedeniyle iş aktim fesh edilebilir mi ? İş aktim fesh edilirse tazminat davası açmak mümkün müdür ?
Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarla,
Cevap: Ünvan ve pozisyon değişikliğim hakkında
Merhaba
Anlatımınızdan anlaşılan görev ünvanınız başarınıza endeksli olarak yükseltilmiş.
Ancak görev ünvanınızın yükseltilmesi maaş paketinizin değiştirileceği zorunluluğunu doğurmaz.
İnsan Kaynakları muhtemelen gözden kaçırıyor yeni ünvanınızı ve aynı isimle devam ediyor veya farklı bir sebeple sistemi güncelleştirmiyorlar.
Şahsi görüşüm bu noktadan yola çıkmak size fayda katmaz. Aksine huzurunuz kaçar. Çünkü gerçekten de ünvanlar her organizasyon için farklı dağıtılır ve bu illa ki zam anlamına gelmez.
Hayır bundan dolayı sizi işten çıkaramazlar, ama o andan itibaren sorunlar yaşayacağınız kesin. Bu eylem farklı noktalara yansıyarak istemeyeceğiniz sonuçlara yol açabilir.
Mahkeme bu davada sizi desteklemez diye düşünüyorum.
Selamlar,