Üniversite Bitiren Memura Kadro Verilmesi
"İyi çalışmalar" dileyerek bir soru sormak istiyorum;
Belediyede 657 tabi memur olarak ve Teknisyen kadrosunda çalışmakta iken, 2 Yıllık MYO bitirdim.Dilekçe vererek, diplomamı idareye sundum.
İntibakım yapıldı, emsallerim Teknikerlerle aynı dereceye geldim, aynı maaşı alıyorum, ancak, tekniker kadrosu verilmedi, halen teknisyen kadrosunda görev yapıyorum.
Bizim belediyede benimsenen şekil bu.Yani, Teknisyen kadrosunda olup ta MYO bitirenlere "Derece" veriliyor, "Tekniker maaşı veriliyor" ancak "Tekniker kadrosu" verilmiyor.
Sorum şu: Bu uygulama normal mi? Kadro alınmadan o kadronun maaşı alınabilir mi? Eğer normal değilse, tekniker kadrosu almak için ne yapabilirim?
(Ünvan sınavı açılmıyor, bu arada, "Boş bulunan Tekniker kadroları bahane edilip, dışarıdan sözleşmeli tekniker alınıyor)
İyi akşamlar diler, ilginize şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Üniversite Bitiren Memura Kadro Verilmesi
Bu konuda, sitede arama yaptım ama bulamadım (Belki de benim beceriksizliğimden).
Konu hakkında bilgisi olanlar düşündüklerini söylerlerse sevineceğim.
Alıntı:
Kantaroncu rumuzlu üyeden alıntı
Normal....
"Normal..." Olan nedir?
Belediyenin yaptığı uygulamamı?
Yoksa "Benim beceriksizlğim mi"?
Belediyenin uygulaması...
Kantaroncu, sağolasın.
Cuma günü, bu durumu, emekli olmuş ve yıllarca memur sendikalarında çalışmış tecrübeli bir memurla konuştum.
Bana -"Kadro almadan, o kadronun göstergesini alamazsın, maaşını alamazsın" dedi.
Evet...Bir fikri olan yok mu?