Bina yönetiminin verdiği senet
merhabalar
48 daireli bir binada yöneticilik yapıyorum.bina ile ilgili bir tadilat yapılacak. tadilatı yapacak firma benden yönetim senedi istiyor ve benim şahsi olarak
bir takibe uğramamın söz konusu olmayacağını,binanın tamamının sorumlu olacağını söylüyorlar.
firmanın söyledikleri doğrumu? firma şahsıma haciz getirmesi mümkünmü?
ne gibi sıkıntılar yaşarım? bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
iyiakşamlar..
Cevap: Bina yönetiminin verdiği senet
Apartman yönetiminin tüzel kişiliği yoktur dolayısıyla borçlu sıfatı kat maliklerine ait olur. Ancak kat maliklerini borçlandırabilmek için yapılacak tadilat için ve verilecek senet için karar almalı imzalarını attırmalısınız. Apartman yöneticiliği kaşesi üstüne atacağınız imza bu şekilde sizi değil kat maliklerinin tamamını bağlar. Senet üzerinde adınızı soyadınızı atarak atacağınız imza ise şahsi sorumluluğunuzu da doğurabilir.
Cevap: Bina yönetiminin verdiği senet
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Apartman yönetiminin tüzel kişiliği yoktur dolayısıyla borçlu sıfatı kat maliklerine ait olur. Ancak kat maliklerini borçlandırabilmek için yapılacak tadilat için ve verilecek senet için karar almalı imzalarını attırmalısınız. Apartman yöneticiliği kaşesi üstüne atacağınız imza bu şekilde sizi değil kat maliklerinin tamamını bağlar. Senet üzerinde adınızı soyadınızı atarak atacağınız imza ise şahsi sorumluluğunuzu da doğurabilir.
vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim.iyi çalışmalar.