Davanın reddinden sonra tedbir nafakası
:alala benim sorum eşimden boşanmak için dava açtım ve 2 yıl sonra dava yalancı şahitler sayesinde ret edildi neyse dava sürecinde 250 ytl tedbir nafakası bağlanmıştı şimdi dava ret edildi temmize gitmeyi düşünmüyorum 3 yıllık süreyi kullanacağım bu süre içinde nafaka ödemesi devam edecekmi birinci sorum 2 sorum sa 3 yıl beklemekten daha iyi bir çözüm yolu varmı teşekkürler :alala
Cevap: Davanın reddinden sonra tedbir nafakası
Alıntı:
limonlusu rumuzlu üyeden alıntı
:alala benim sorum eşimden boşanmak için dava açtım ve 2 yıl sonra dava yalancı şahitler sayesinde ret edildi neyse dava sürecinde 250 ytl tedbir nafakası bağlanmıştı şimdi dava ret edildi temmize gitmeyi düşünmüyorum 3 yıllık süreyi kullanacağım bu süre içinde nafaka ödemesi devam edecekmi birinci sorum 2 sorum sa 3 yıl beklemekten daha iyi bir çözüm yolu varmı teşekkürler :alala
1-) Hakim boşanma davanızı red ettiğine dair davayı bitirirken eşinize ya da varsa çocuğunuza dair nafaka hakkında bir karar verdi mi? O kararda nafaka konusu belirtilmiştir.
2-) Eğer bu kararı hem siz hemde eşiniz her ikinize tebliğ edilmesinden 15 gün içinde temyiz edilmezse hakimin bu kararı kesinleşmiş ve 3 yıl sonra fiili ayrılık sebebi ile her ikinizde boşanma davası açma hakkına sahip olacaksınız. Ve bu sefer boşanma davası asla red edilmeyecek.
3 yıl beklemekten daha iyi çözüm ANLAŞMALI BOŞANMAKTIR. Ayrıca eşiniz ve siz ayrı olsanızda evlilik akdiniz devam ettiği için sadakat yükümlülükleriniz devam etmektedir. Medeni kanunun hangi maddesi ile dava açmışsanız 3 yıl boyunca o maddeden dava açma hakkınız yok. Ama maddelerden açma hakkınız mevcut.
Peki, böyle bir durumda temyize gidilirse 3 yıllık süreç devam ediyor mu yoksa temyizden dava red olunduktan sonra mı 3 yıllık süreç başlamış oluyor?
Alıntı:
ersyno rumuzlu üyeden alıntı
Peki, böyle bir durumda temyize gidilirse 3 yıllık süreç devam ediyor mu yoksa temyizden dava red olunduktan sonra mı 3 yıllık süreç başlamış oluyor?
Açtığınız dava rededildiği için aynı sebeple 3 yıl tekrar dava açamazsınız.
Bu üç yıllık süreç kararın kesinleşmesi ile başlar.
Kararın kesinleşmesi için 2 yol var;
1- Gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde iki taraftan herhangi biri temyize gitmeyecek,
2- Mahkeme kararı temyizden geri dönecek.
Temyize gidilirse 1- 2 yıl daha uzar.
Tedbir nafakası davanın açıldığı tarihten kesinleştiği tarihe kadar geçerlidir.
Size tavsiyem birikmiş kısmı ve kesinleşme tarihine kadar olan nafakaları düzenli ödeyin sonra zorlanmazsınız.
Bu üç yıllık süreçte veya üç yıllık süreç başlamadan eşiniz yeni bir nafaka davası açabilir, eşiniz asgari ücretle çalışan biri bile olsa sizin de sosyal ve ekonomik durumuz ona göre daha iyi ise muhtemelen o nafakayı da alır (çocuk varsa kesin alır).
Yine bu üç yıllık süreçte dava açarak ayrı yaşamaya hak kazanmış olsanız bile eşinize sadakat borcunuz bulunmaktadır. Eşe ve çocuğa bakmakla yükümlüsünüz, işsiz bile olsanız.
En iyi boşanma anlaşmalı boşanmadır, tek celsede şıp diye sonuçlanır.
İyi akşamlar.
Türkiye'de vasfı ve işi olmayan kadın için evlenip boşanmaktan daha cazip bir şey söz konusu olamaz diye düşünüyorum. hem haksız olacaksın hem de dava açılır açılmaz adamı yolmaya başlayacaksın, takıları alacaksın, mehri alacaksın.. suçumuz erkek olmak mı, ya hu topu topu 2 ay evli kalabildim ve eşim bu sürede 3 kez eşyalarını toplayıp gitti, ne yaptıysam vazgeçiremedim. Bu kanun bu şekliyle kadınları boşanmaya teşvik etmekten başka bir işe yaramıyor.
hiç sorma terakki kadınlar kadınsı ve zayıf duygularına yenik düşüp erkeklerinde hayatını mahvediyorlar artık yasalar bu tür suistimallere dur demeli.
Alıntı:
swan rumuzlu üyeden alıntı
1- Gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde iki taraftan herhangi biri temyize gitmeyecek,
Size tavsiyem birikmiş kısmı ve kesinleşme tarihine kadar olan nafakaları düzenli ödeyin sonra zorlanmazsınız.
Bu üç yıllık süreçte veya üç yıllık süreç başlamadan eşiniz yeni bir nafaka davası açabilir, eşiniz asgari ücretle çalışan biri bile olsa sizin de sosyal ve ekonomik durumuz ona göre daha iyi ise muhtemelen o nafakayı da alır (çocuk varsa kesin alır).
Yine bu üç yıllık süreçte dava açarak ayrı yaşamaya hak kazanmış olsanız bile eşinize sadakat borcunuz bulunmaktadır. Eşe ve çocuğa bakmakla yükümlüsünüz, işsiz bile olsanız.
İyi akşamlar.
Sayın Swan birşey sorabilir miyim, davası reddedilen bir kadın evine dönmek istemezse (haklı bir sebebi de yoksa) nasıl nafaka alabilir ki? Yani kendi isteğiyle evinden ayrılan bir kadına neden nafaka bağlansın? Kanunda yeri var mı böyle bir uygulamanın?
Alıntı:
romeo1973 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Swan birşey sorabilir miyim, davası reddedilen bir kadın evine dönmek istemezse (haklı bir sebebi de yoksa) nasıl nafaka alabilir ki? Yani kendi isteğiyle evinden ayrılan bir kadına neden nafaka bağlansın? Kanunda yeri var mı böyle bir uygulamanın?
Kendi isteğiyle evden ayrılıp dava açan ve davası red edilen kadının kolay kolay nafaka alabileceğini sanmıyorum. Davayı açan iddiasını ıspat etmek zorunda.Ama şu olabilir; kadın davayı açar, dava red edilene kadar çocuk ve geçimi için bir tedbir nafakası verilir, mahkeme ve temyiz aşaması boyunca karar kesinleşene kadar ancak bunu alır(mahkeme 1 yıl+temyiz 1-2 yıl). Karar kesinleşince davada red edildiği için nafaka filan alamaz. Bu durumda yapılacak şey eve dön daveti ile yeni bir boşanma davası açıp boşanmaktır. Yeni medeni kanun maalesef bir taraf boşanmayı kafaya koyduysa boşanmak zorunda bırakıyor. 5-6 yılı göze alan kesin boşanıyor kardeşim başka yol bırakmıyor.
Alıntı:
Kendi isteğiyle evden ayrılıp dava açan ve davası red edilen kadının kolay kolay nafaka alabileceğini sanmıyorum. Davayı açan iddiasını ıspat etmek zorunda.Ama şu olabilir; kadın davayı açar, dava red edilene kadar çocuk ve geçimi için bir tedbir nafakası verilir, mahkeme ve temyiz aşaması boyunca karar kesinleşene kadar ancak bunu alır(mahkeme 1 yıl+temyiz 1-2 yıl). Karar kesinleşince davada red edildiği için nafaka filan alamaz. Bu durumda yapılacak şey eve dön daveti ile yeni bir boşanma davası açıp boşanmaktır. Yeni medeni kanun maalesef bir taraf boşanmayı kafaya koyduysa boşanmak zorunda bırakıyor. 5-6 yılı göze alan kesin boşanıyor kardeşim başka yol bırakmıyor.
Evet yani mantığım böyle olmasını gerektiriyor. Yargıtaydaki dosyamı yeni baştan inceledim. Aleyhime en küçük bir delil bile yok. Davanın red olmasını bekliyorum. İnanın şahitlerin ifadelerinde bile benim aleyhimde bir beyanları yok.Eşimi dövdüğüme dair de bir belge veya rapor yok. Zaten eşimle aramızda geçenlerle ilgili hiçbir şahidimiz de yok. Bildiğiniz üzere şahitler hakkında savcılık soruşturma açtı. Merakla sonucunu bekliyorum. Buradan sizlerle paylaşacağım sonucu.
Alıntı:
İyi akşamlar.
SELAMLAR
Peki Boşanma davasından önce yalnızca çocuk için konulan Tedbir nafakası kalkarmı? Kalkar ise icra ile alınan nafaka nasıl kaldırılır?