Bu son derece faydalı site için tüm yetkililere ve çıkmazda olduğunu hisseden ben ve benim gibi çaresizlere yol gösteren sorununun çözümünde vesile olan herkese şimdiden teşekkürü bir borç bilerek başlamak istiyorum.
Biz 2 kardeşiz, babam öleli yıllar oldu. Kardeşim, annem ve bana babamdan miras kaldı.
Zaman içinde annem ihtiyacı olduğunu söyleyerek kendi payına düşeni satması için imza vermemizi, geriye kalan mallar içinde kendisinin pay almayarak imza vereceğini böylelikle helalleşeceğimizi söyledi. Satış için izin verdik. Bu arada kardeşimin kızı ailesi ile iyi geçinemediğinden annemle yaşamaya başladı. Daha sonrada annemden yani babaannesinden bir umumi vekalet almış. Şimdi annemin payı kalmadığı halde bizim hakkımıza kalan 4 arsadan da pay almak istiyor. Kendisi çok asi bir kız , 20 yaşında uyuşturucu kullanıyor. Afedersiniz it-kopuk takımından arkadaşları ile geziyor ve aldığı paraları onlara yediriyor. Hepsini mafya diye tanıtıyor. Bizi tehdit ediyor. Hepimiz çekiniyoruz. Hukuki olarak ne yapabiliriz bilmiyoruz. Annem de korktuğu için torunu üzerindeki vekaleti iptal edemiyor.Küçük bir kasabada yaşıyoruz ve bizler cahil insanlarız. Annem 85 yaşında ancak sağlığı ve diması yerinde. Ondan vekalet alıpta canımdan olamam ne haliniz varsa görün diyor. Bizim yasal yoldan bu vekaleti iptal ettirme hakkımız varmı . Çünkü yakında hisseleri satıcak ve bizi mağdur edecek. Yasal olarak buna nasıl engel olabiliriz. (Ayrıca şunuda belirteyim Torun bekar olduğu için Babaanne ile isim ve soadları da aynı.)
Selam ve saygılarımla…