Merhaba arkadaşlar. Başlıkta ki gibi bir boşanma kararı var. Ben bu 317'nin ve 111'in ne olduğunu yani bunların açıklamalarını nereden öğrenebiliirm? Neye bakmam gerekiyor?
Printable View
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta ki gibi bir boşanma kararı var. Ben bu 317'nin ve 111'in ne olduğunu yani bunların açıklamalarını nereden öğrenebiliirm? Neye bakmam gerekiyor?
Esas no 2002/317 anlamı: 2002 yılında boşanma davası açılmış,2002 yılının(hangi il/ilçenin kaçıncı aile mahkemesi ise tabiki) 317. açılan davasıdır. Dosya numarası 317'dir yani.
Karar no 2003/111 anlamı: Bu dosyanın 2003 yılında yargıtaya temyize gönderildiği,yargıtaydan alınan bu dava için dosya numarasıdır.
Sayın denizblk; anladığım kadarıyla hukukçu değilsiniz. Zira hukukçu olsaydınız; verdiğiniz bilginin yanlış olduğunu zaten bilirdiniz.
Esas numarası anlamında verdiğiniz bilgiler doğrudur. Ancak karar numarası anlamında verdiğiniz bilgilerin Yargıtay ile hiçbir alakası yoktur. Bir dava karara çıktığı zaman, ilgili mahkeme o dosyaya ait olmak üzere karar numarası verir. Yani söz konusu numara temyiz veya Yargıtay ile ilgili değildir. Kaldı ki Yargıtay'da da her dairenin veya kurulların esas ve karar numaraları vardır.
Düzeltiyorum.
Karar no, 2003 yılında karara bağlanmış ve o yıla ait dosya numarasıdır.