Kamuda hesaba fazladan yatırılan paranın iadesi
merhabalar,
31 temmuz 2009'da görev yaptığım okuldan askerlik sebebiyle ücretsiz izne ayıldım. izinli geçirdiğim ilk 15 gün (31 temmuz-15 ağustos) için para almamam gerekiyordu. yani temmuzda yarım maaş almam gerekiyordu ama tam maaş yapıldı. elime geçen para 1400 tl civarıydı.
bugün gelen bir belgede bu fazla ödenen 15 günlük tutarın iadesi isteniyor. bana ilginç gelen, istenen miktarın yarım maaş tutarından çok farklı olması. 1.150 tl ödemem gerekiyormuş. hem de gecikme faizi falan eklenmeden.
sizce bu hesapta bir sorun olabilir mi? yani fazladan aldığım para olsun olsun 800 tl kadardır ama şimdi ödemem istenen miktar 1.150.
bilgisi olan hukukçularımızın değerli yorumlarını bekliyorum..
peşinen teşekkür ettim..
Cevap: Kamuda hesaba fazladan yatırılan paranın iadesi
Okulun mutemedine sorsanız,sanırım en açıklayıcı bilgiyi o verir.:))
Normalde öyle olması lazım tabi ama, bizim mutemedin göreve başladığı ilk ay tüm öğretmenlerin ekders ücretlerinden 8er 10ar milyon tırtıkladığını gözönünde bulundurunca, vereceği bilgilerin güvenilirliği de sorgulanıyor doğal olarak.. ;)
İdare memuruna sehven fazla yaptığı ödemeleri 60 gün içinde geri isteyebiliyor.
Bu süre geçmişse ve-veya ödediğinden fazlasını istiyorsa siz 60 gün içinde idare mahkemesinde dava açmalısınız.
peki bir soru daha;
bu borcun ödemesini kamu alacaklarının tahsili genelgesine göre taksitlendirebiliyorum sanırım, doğru mudur?
peki bu taksitlendirmeden yararlanabilmek için ne yapmalıyım? il merkezinde yaşıyorum ve bir lisede öğretmenlik yapıyorum. muhatabım kim olacak? doğrudan muhasebe birimiyle mi görüşmeliyim acaba? bir de; bu taksitlendirmeden faydalanabilmem için belli bir süre var mı? yani tebliğden şu kadar süre içerisinde başvurmalısınız gibi bir hüküm var mı? borcumu ödememi isteyen yazı bana bu ayın 17'sinde tebliğ edildi..
yanıtlarınız için peşinen teşekkürler..