İş akdim sözlü olarak feshedildi.
Merhabalar,
9 Yıl 2 aydır çalıştığım işyerinde; işverenler beni odalarına çağırarak; "Artık böyle gitmiyor, devlette tazminatı çok veriyor ya 12.000TL'yi alarak iyi bir şekilde ayrıl yada kötü olarak gerekeni yaparız" diyerek iş akdimi feshettiler. Brüt 2.699,79TL görünüyorum. Ama net asgari geçim indirimi hariç 2.830TL alıyordum.Bankaya 1.967TL'si yatıyordu üzerini elden alıyordum.Hesapladım gösterdikleri şekliyle kıdem ve ihbar tazminatım 25.800TL gibi bir rakam tutuyor. Küçük bir şehirde yaşadığımız için kötü ayrılmak istemedim, 20.000TL gibi bir rakama ayrılabileceğimi söyledim fakat işveren "Sana iki seçenek sundum, ikisinden birini kabul et" diyor. Makul olan ortak ile konuştuğumda halledeceğini söyledi ve 18.000TL gibi bir rakama mütabık kaldık.Fakat diğer ortak kabul etmeyeceğini söylüyor. İki, üç gün önce masama makul olan ortak oturdu ve daha gelmeme gerek olmadığını birkaç gün içinde durumu halledeceğini mütabık kaldığımız rakamı ödeyeceklerini söyledi. Fakat şimdi tablo tamamen değişti, telefonlarıma da bakmıyor. İşyerinden beni arayanlara bugün yok deniliyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, işin mahkeme boyutuna taşınmasını da istemiyorum. Lütfen bir akıl verin.
Cevap: İş akdim sözlü olarak feshedildi.
Bildirimin size yazılı olarak yapılması gerekirdi.Şu anda eğer işe gitmiyorsanız,devamsızlık nedeniyle fesih durumuna düşeceğinizden mevcut tazminat hakkınızı kaybetmek üzeresiniz veya kaybetmiş durumdasınız.
Bence derhal noter kanalıyla bir ihtar gönderip, işveren tarafından iş akdinizin sona erdirildiğinin bildirildiği günden itibaren kendi istekleri üzerine işe gitmediğinizi, kıdem-ihbar tazminatlarınızın hala ödenmediğini, örneğin 7 gün içinde ödenmezse hukuki yollara başvuracağınızı bildirin.
Sonrasında iş mahkeme durumuna gelirse, hak kaybına uğramamak için mutlaka bir avukattan yardım alın (derim).