Cevap: Korsan Ders Programı
PC ye format atın derim, sizin programı kullandığınızı memur vasıtasıyla tespit ettirip yargı yoluna gitmesi ancak bu şekilde olabilir diye düşünüyorum.
Başlığınızı yukarı taşıyıp kesin bilgi sahiplerinin katkısı için ben emin olmadığım bilgileri verdim. Kolay gelsin.
Alıntı:
buzdagi83 rumuzlu üyeden alıntı
Şimdi programı kendilerinin ürettiğini iddia eden biri
Engin Bey;
Programın bu okulda kullanıldığını, programı yazanların biliyor olması ilgimi çekti. Programın içine bu tür kodlar koymak son derece kolaydır. Başta Microsoft olmak üzere büyük firmaların bu tür kodlar koymuyor olmalarının sebebi ne olabilir?
Bu program en azından benim bilgisayarımdan benim bilgim olmadan bazı bilgileri bir yere gönderiyor. Çok tehlikeli bu. Yani benim banka şifrelerimi v.s. de göndermiş olabilir.
Olaya bu açıdan da bakmak gerekmez mi?
Yavuz hırsız gibi davranmalı yani?
Programı neden çaldın?
Sen benim pc me niye girdin?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Yavuz hırsız gibi davranmalı yani?
Programı neden çaldın?
Sen benim pc me niye girdin?
Doğusunu isterseniz en beceremediğim şeylerden biri ama makbul bir davranış bu "yavuz hırsızlık" günüzümde sanki :)
Avukatı aracılığı ile Tüketici hakem heyetine yalan beyan veren satıcı, buna rağmen kapı gibi "icra kabiliyeti olan karar" ı elime alıp götürdüğümde kararın geçersiz olduğunu, çünkü kararda hem ticaret odasının hem de esnaf odasının temsilcisinin imzası oldığunu söyledi ki haklı: "Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri Yönetmeliği; madde 7, d bendi"
Burada da program konusunda anlaşıp sonra diğer konuda "anlaşmak" daha profesyonel(!) bir yaklaşım olur sanırım.
Alıntı:
buzdagi83 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar okulumuzda ders programı yapmak için bilgisayardan anlayan bir arkadaştan yardım istedik. Oda bize Progmatic adlı bir program yükledik. Program korsanmış. Yani herhangi bir lisans ücreti ödemeden bir ay kadar kullandık. Şimdi programı kendilerinin ürettiğini iddia eden biri eğer programın 1 yıllık kullanım ücretini ödemediğimiz taktirde de bizi mahkemeye vereceğini söylüyor. Bizim bilgimiz yoktu demek buna çözüm değil sanırım. Şimdi biz "tamam o zaman bu programı madem internetten görebiliyorsunuz. Programınızı silelim. bir yanlışlık olmuş. Biz bedava program zannediyorduk" desekte ikna olmuyor. Biz şu anda programı sildik. Hukuksal olarak ne gibi bir ceza alırız. Veya bu olayı nasıl çözebiliriz. Haklarımız nelerdir. Yardımcı olabilirseniz minnettar olurum. Şimdiden teşekkürler.....
Sizi nasıl tespit etmişde, korsan kullandığınızı anlamış? program internet bağlantılımı çalışıyor?