Domain kayıt edilirken kimlik bilgilerinin kullanılması
alan adı (domain) kaydı yapılırken kimlik bilgilerinin doğrulaması yapılmıyor. Kayıt yapan kişi kayıt esnasında istediği ismi yazabiliyor. Bir başkası benim ismimi ve adres bilgilerimi kullanarak alan adını benim üzerime kaydetmesi durumunda ilgili domainin benimle ilişkisinin olmadığını nasıl ispatlanabilir?
Cevap: Domain kayıt edilirken kimlik bilgilerinin kullanılması
Alıntı:
webm5998 rumuzlu üyeden alıntı
alan adı (domain) kaydı yapılırken kimlik bilgilerinin doğrulaması yapılmıyor. Kayıt yapan kişi kayıt esnasında istediği ismi yazabiliyor. Bir başkası benim ismimi ve adres bilgilerimi kullanarak alan adını benim üzerime kaydetmesi durumunda ilgili domainin benimle ilişkisinin olmadığını nasıl ispatlanabilir?
Hukukta genel kural olarak; Bir iddiada bulunanın önce kendi iddiasını ispat etmesi gerekir. Domain tescili esnasında isim benzerliği hatta aynı isime sahip kişiler dahi tescil yapabilir. En belirgin ayırdedici unsur e-posta adresidir ki bu çoğu zaman privacy ile gizlenmektedir.
Cevap: Domain kayıt edilirken kimlik bilgilerinin kullanılması
Alıntı:
webm5998 rumuzlu üyeden alıntı
Elbette öncelikle bunu sizin değil, suçlayan kişinin kanıtlaması gereklidir.
Diğer taraftan sadece alan adı kayıt bilgilerindeki bilgilerden dolayı alan adı size ait olmaz. Alan adının size ait olması için alan adı kayıtçı firmasında bir hesabınız bulunmalı ve bu alan adı sizin hesap panelinizde bulunmalıdır.