Cevap: haciz karışık bir durum
Alıntı:
serkanozcan rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar benim sıkıntım abimle ilgili şimdi benim evime dün bir mektup bırakılmış mektup turkcell iletişim hizmetlerinden geliyor abimin tel faturası borcu için hacze geleceklerini söylemişler abim bizimle yasamıyor geçen yıl karısından ayrıldı ve şu anki ikamet adreside orası görünüyor fakat annem postacı tanıdık diye vede evlerimiz yakın diye gelen tebligatların hepsini almış kabul etmiş netice itibarıyla geçtiğimiz ramazan bayramından 4 gün önce finans bank a.ş adına haciz memurları gelip biz evde yokken faturaları bana ait olan bir adet tv bir adet buzdolabını ve bir adet çamaşır makinasını kapıyı çiliingirle açıp götürmüşler bende faturalarla birlikte gidip istihkak davası açtım bu ayın 27 sinde mahkemem var şimdide bu turkcell çıktı ben bu mahkemeyi kazanırsam diğer borçlular benim geri aldığım mallar üzerinde haciz işlemi yapabilirmi yapmamaları için ne yapmam lazım birde benim evime girip kapımı çilingirle açıp faturaları bana ait olan malları haczeden memur hakkında ne gibi bir hukuki yola başvurabilirim ben çok magdur oldum evimde dolap yok makina yok çamaşırları yıkayamadık birde borçla hiç alakam 6yokken beni mahallede ve çevremde borcuna sadık olmayan bir insan imajı yarattılar ben bu durumda ne yapabilirim eger bu turkcell adına hacze geleceklerini sçyleyen memurlar gelirlerse onlara kapıyı açmama gibi bir hakkım varmıdır sırf annem bu tebligatı bilmeyerek kabul etti diye bunda benim sorumlulugum nedir ve birde istihkak davası açmak için harcadıgım parayı alabilirmiyim beni bu konularda aydınlatırsanız size minnettar kalırım
siz hukukçulara ve hukuk severlere teşekkür eder saygılarımı sunarım
serkan özcanm izmir.:'(
Aynı işlemi tekrar yapmalısınız. İstihkak davanız lehinize sonuçlanırsa mahkeme ilamını evde bulundurup, gelen icra memuruna gösteriniz.
teşekkür ederim bu kadar hızlı yanıt verdiğiniz için ama ben tam anlayamadım yani leyhime sonuçlanırsada aynı istihkak davası açma işlemini tekrarmı etmem lazıö yoksa gelen memurlara bunu gösterip haciz işlemini engelleyebilirmiyim
Alıntı:
serkanozcan rumuzlu üyeden alıntı
teşekkür ederim bu kadar hızlı yanıt verdiğiniz için ama ben tam anlayamadım yani leyhime sonuçlanırsada aynı istihkak davası açma işlemini tekrarmı etmem lazıö yoksa gelen memurlara bunu gösterip haciz işlemini engelleyebilirmiyim
Memurlara kararı gösterip haciz işlemini durdurabilirsiniz bu icra memurunu ve alacaklıyı ikna etmenize bağlı. Ancak kendinizi garanti altına almak için yeniden dava açmanız daha doğru olur. Bu işlerle uğraşmak istemiyorsanız bir avukat tutmanızı tavsiye ederim.