Maaşlarımızın düşürülmesi
merhabalar,
2009 yılında firmamız sagolsun, kriz bahanesiyle her türlü imkanı kullanıyor..
2008 yılında maaşlarımız asgari ücreet olarak bildiriliyormuş devlete.. yeni yılda maaşlarımız tam yatırılmaya başlandı fakat maaşlarımızda düşüş yapıldı.. bununla ilgili hakkımızı nasıl arayabiliriz?? bir zaman aşımı varmıdır??
2008 yılında şirket tarafından düzenlenmiş, kaşeli imzalı bordrom var (maaşımı tam gösteren).. bu bana bir hak verirmi??
yada bir avukat aracılıgıya, noterden bir yazı yazsak durumu anlatan, maaşlarımızın düzeltilmesini istedigimizi belirten... altındada firmadaki çalışanların imzası olsa. bunun yasal bir hakkı olabilirmi?? bu yazıyla tazminat davası açabilirmiyiz veya haklarımızı alıp işten çıkabilirmiyiz??
konuyla ilgili yardımcı olabilecek avukta varsa msj atarsada sevinirim, tuzlada fabrikamız.. (bu yasak ise forumda kusura bakmayın)
Cevap: Maaşlarımızın düşürülmesi
konuyu üste çıkarmak zorundayım, cevap gelirse sevinirim..
en azından şuna cevap alayım.. işyerinde 8-10 kişi bir yazı yazsak.. imzalayıp.. maaşımız düşürüldü, kaybımızı telafi edin diye.. sonrasında bu yazıyı ve imzaları şahit gösterip haklarımızı alıp, işi bırakabilirmiyiz?? yoksa mahkemelerikmi oluruz, mahkemelik olursak yazının bir faydası varmı, yoksa yine de o kişilerin şahitlikmi yapması gerekir??
Size yardımcı olmak görevimiz. Yani aslında sizin bu zor durumunuzu öngöremediğimiz için meslektaşlarım adına özür dilerim. Kusura bakmayın. Umarım affedersiniz. Telefonunu yazarsan seveseve mesaj atarım. Hiçbir ücret talep etmiyoruz lütfen ısrarcı olmayın.
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Size yardımcı olmak görevimiz. Yani aslında sizin bu zor durumunuzu öngöremediğimiz için meslektaşlarım adına özür dilerim. Kusura bakmayın. Umarım affedersiniz. Telefonunu yazarsan seveseve mesaj atarım. Hiçbir ücret talep etmiyoruz lütfen ısrarcı olmayın.
Mehmet bey,
dalganızın sebebini anlayamadım???
yazı yazmak istiyoruz, eger faydası varsa bunu cevaplamasını bekledik birisinin. o yazı yazılacagı zamanda elbette, bir avukata gidilecek. bunun içinde yardımcı olabilecek bir avukat varsa msj atsın dedim. ücret talep etmeden birşeymi bekledik sizden?? bedava yardımcı olsun avukatlar bana demedim sanırım..