-
Ödenmeyen nafaka cezası
Merhaba
Eşinden boşanan bir yakınım maddi sıkıntıya düşmesi sebebiyle eşine ve çocuğuna nafaka ödeyemez duruma gelmiş ve bir dönem nafaka ödeyemeyeciğini da eski eşe bildirmiştir. Eski eş yakınımı dava etmiş ve davayı kazanmıştır. Fakat yakınım adres değişikliği sebebiyle bu karardan haberdar olamamıştır. Hakkında 1 ay kesinleşmiş hapis cezası verilmiş ve gözaltına alınmıştır. Ve bu karardan da o zaman haberdar olabilmiştir. Eski eş ile görüşülüp kendisine bir miktar para havale edilip dosyayı geri çekmesi istenmiş ve geri kalan kısmın daha sonra ödeneceği sözlü olarak taahhüt edilmiştir.
sormak istediğim:
1- eski eş yeniden evlendiği için kendisine verilmesi gereken yoksulluk nafakası kesilen bu cezadan düşülebilirmi?
2-Eski eşle konuşulup yakınımın kesinleşen bu cezayı ödeyecek durumda olmadığı söylenmiş ve ödeyebileceği tutar kendisine bildirilmiş ve karşı taraf bunu kabul etmiştir.Bu durumda nasıl bir yol izlemek gerekir. Kendisinden ''alacağımı aldım'' şeklinde bir yazı almak yeterlimidir. Çocuğa verilmesi gereken nafaka ödenmeye devam edecektir.
-
Cevap: Ödenmeyen nafaka
Nafaka alan mı evlenmiş?
Hapis cezası borcu düşürmez.
Karşılıklı bir anlaşma ile borç meblağında sulh olmuşlarsa "bakiye alacağımdan feragat ederim" eklenebilir. Ayrıca şikayetten feragat edilmelidir.
-
mrhb sn av.engin oğuz forum da konu açmayı bilmediğim için burdan sormayı denedim
buna benzer durumda bi abim var
abim eşinden ayrılalı 8-9 yıl kadar olmuş fakat ayrılırken kendi aralarında çocuk için nafaka ödemeyi beyan etmiş ve yazılı kağıda taraflar imza atmış fakat 1 sene kadar yatırıldıktan sonra kişi başkasıyla evlenmiş ve o evden yani ailesinin yanından ayrldığı için adreste bulunmadığından yatırılan para 1. sene sonunda son yatırılan para geri iade edilmiş postane tarafından ve bunca zaman sonra kişi gçen zaman zarfındaki parayı bugün toptan şekilde istemektedir böyle bir durumda miktarda epeyce fazla dır ve abim hiç bir iş ile meşgul değil çalışmıyor şimdi abim bu parayı ödemelimi yoksa mahkeme açılıp karara bağlanmasını beklemeli karşı taraftan şimdiden cevabınız için teşekkürler
-
PTT yolu ile iade olunan para için ödeme mahalli isteyebilirdi abiniz.
Ödemekten başka bir çare olduğunu sanmıyorum. Mümkünse avukat yardımı alın fer'ilerinde bir yardımı olabilir belki.