Anlaşmalı Boşanmada Tazminat Ödenme Şekli
Anlaşmalı boşanma için eşime bir miktar para verecem ama bu parayı boşanma olmadan vermek istemiyorum, yaşanan olaylardan sonra böyle ihtiyatlı olmak durumundayım.
Sorum şu ki, bu parayı anlaşmalı boşanma şartıyla nasıl verebilirim, bağlayıcı olması bakımından. Hem beni hem karşı tarafı garantiye alacak şekilde.
Hakim huzurunda verilebilir mi, Hakim huzurunda verildiğinde anlaşmalı protokolünü buna göre mi düzenlemek lazım. iyi günler.
Cevap: Anlaşmalı Boşanmada Tazminat Ödenme Şekli
Alıntı:
abc20 rumuzlu üyeden alıntı
Anlaşmalı boşanma için eşime bir miktar para verecem ama bu parayı boşanma olmadan vermek istemiyorum, yaşanan olaylardan sonra böyle ihtiyatlı olmak durumundayım.
Sorum şu ki, bu parayı anlaşmalı boşanma şartıyla nasıl verebilirim, bağlayıcı olması bakımından. Hem beni hem karşı tarafı garantiye alacak şekilde.
Hakim huzurunda verilebilir mi, Hakim huzurunda verildiğinde anlaşmalı protokolünü buna göre mi düzenlemek lazım. iyi günler.
-Soruya sondan başlayarak cevap veriyorum.Hakimin huzurunda eşinize para veremezsiniz.
-Eşiniz anlaşmalı boşanmayı kabul ediyorsa vereceğiniz para etik olarak anlaşmalı boşanmanın şartı değil, eşinize vereceğiniz nafaka veya miktarı belirlenmiş bir tazminat şeklinde olabilir ve bunu anlaşmalı boşanma protokolünde -ifa tarihini de belirtmek suretiyle- yer verebilirsiniz. Bu protokol uyarınca, kararlaştırılan tarihte eşinize ödemeyi makbuz karşılığı elden verebileceğiniz gibi, eşinizin banka hesabına, gönderdiğiniz paranın - diyelim ki bir tazminat borcu- boşanma protokolü uyarınca ödemeniz gereken bir para olduğunu belirtmek suretiyle de ödemede bulunabilirsiniz.
Ayrıca anlaşmalı boşanma davasında; dava açmadan önce eşler arasında boşanmaya ilişkin hususlar, talepler konusunda mutabakata varılmalı ve sonrasında tarafların karşılıklı imzalarını havi dilekçe ve boşanma dilekçesi ile ilgili mahkemeye başvurarak dava açılmalıdır.