Boşanma Davasında davacının yaptığı hileli ve iyiniyet kurallarına aykırı hareketler
merhabalar,
merak ettiğim ve deneyimlerinizden yararlanmak istediğim konu şu,
vekil olduğum boşanma davasında davalı tarafız, davacı davayı ağustos ayında açıyor ancak daha sonra davalının isteğiyle barışıyor. fakat bu barışma tamamen hileli.. çünkü ben davamı geri aldım dese de aslında geri almıyor. ekim ayında ilk duruşması yapılarak tedbir nafakasına hükmediliyor. ayrıca cevap süresini de kaçırmış bulunuyoruz, haliyle.
bu aşamada
1-cevap süresiyle ilgili olarak yararlanabileceğim bir yol var mı? (vaki mücbir sebebin ortadan kalkmasından itibaren geçecek olan 3 günde verilecek cevapla ilgili madde haricinde)
2-tedbir nafakasına itirazla ilgili olarak ne yapabilirim? daha önce bu tarz bir olayla hiç karşılaşmadım da..
şimdiden çok teşekkür ediyorum, iyi çalışmalar (:
Cevap: Boşanma Davasında davacının yaptığı hileli ve iyiniyet kurallarına aykırı hareketler
Burcu Hanım ben de davacı tarafın hileleriyle uğraşıyorum. Sizin birikimlerinizi burdan okumaktan memnuniyet duyacağım.
Cevap: Boşanma Davasında davacının yaptığı hileli ve iyiniyet kurallarına aykırı hareketler
Alıntı:
Avk.Burcu rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar,
merak ettiğim ve deneyimlerinizden yararlanmak istediğim konu şu,
vekil olduğum boşanma davasında davalı tarafız, davacı davayı ağustos ayında açıyor ancak daha sonra davalının isteğiyle barışıyor. fakat bu barışma tamamen hileli.. çünkü ben davamı geri aldım dese de aslında geri almıyor. ekim ayında ilk duruşması yapılarak tedbir nafakasına hükmediliyor. ayrıca cevap süresini de kaçırmış bulunuyoruz, haliyle.
bu aşamada
1-cevap süresiyle ilgili olarak yararlanabileceğim bir yol var mı? (vaki mücbir sebebin ortadan kalkmasından itibaren geçecek olan 3 günde verilecek cevapla ilgili madde haricinde)
2-tedbir nafakasına itirazla ilgili olarak ne yapabilirim? daha önce bu tarz bir olayla hiç karşılaşmadım da..
şimdiden çok teşekkür ediyorum, iyi çalışmalar (:
Davalı taraf olduğunuzu ve müvekkilinizin erkek olduğunu anlıyorum.Müvekkiliniz barışma olmuş.Barışma sayesinde davayı açan kadın hangi sebeplerle bu davayı açmışsa kocası ile barıştığı için affetmiş sayılır. Affettiği için açtığı davayı geri çekmese bile barıştıklarını ve kocasını affetiğine dair şahit çıkartabilirsiniz. Bu sayede davacının davasının reddi olabilir diye düşünüyorum. Ama barıştıklarına ve kadının affettiğine dair şahit lazım.
Diğer sorularınız hakkında hukuki bir bilgim olmadığı için hukukçu olan üyelerimiz fikir verebilirler diye düşünüyorum.