Dairemin Bulunduğu Site Kat Karşılığı Olarak Müteahite Veriliyor, Fakat?
Herkeze merhabalar ;
Şimdi istanbulda evimin bulunduğu site eski ve yerinin iyi olması bakımından müteahite verilmek isteniyor toplamda 56 tane tapu var sitede ve arsamız yaklaşık 4.000m2 benim o sitede ikitane daire var kendim inşaat işiyle uğraşıyorum ve dairemin birisi caddeye cephe ve caddeyle aynı seviyede diğeri ise aynı binanın en üst katında fakat benim ofisimin oldugu daire yani caddeyle aynı seviyede olanın tapusunda ( ZEMİN KAT) yazıyor müteahit ise yeni yapacağı projede bodrum , zemin ve 1.normal kat'ın işyeri olacağını ve benden üst katlardan daire almamı istiyor buda benim işime gelmiyr çünki ben sırf işim için o daireyi aldım ...
Şimdi öğrenmek istediğim bilgi tam olarak şu ;
56 kat malikinin 55 ini ikna etseler imzalarını alsalar ben kabul etmezsem nolur çoğunluğun dediğimi olur yoksa nasıl olur ???
Yarımcı olacağınızı umut ediyor şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
Cevap: Dairemin Bulunduğu Site Kat Karşılığı Olarak Müteahite Veriliyor, Fakat?
Alıntı:
demirdogukan rumuzlu üyeden alıntı
Herkeze merhabalar ;
Şimdi istanbulda evimin bulunduğu site eski ve yerinin iyi olması bakımından müteahite verilmek isteniyor toplamda 56 tane tapu var sitede ve arsamız yaklaşık 4.000m2 benim o sitede ikitane daire var kendim inşaat işiyle uğraşıyorum ve dairemin birisi caddeye cephe ve caddeyle aynı seviyede diğeri ise aynı binanın en üst katında fakat benim ofisimin oldugu daire yani caddeyle aynı seviyede olanın tapusunda ( ZEMİN KAT) yazıyor müteahit ise yeni yapacağı projede bodrum , zemin ve 1.normal kat'ın işyeri olacağını ve benden üst katlardan daire almamı istiyor buda benim işime gelmiyr çünki ben sırf işim için o daireyi aldım ...
Şimdi öğrenmek istediğim bilgi tam olarak şu ;
56 kat malikinin 55 ini ikna etseler imzalarını alsalar ben kabul etmezsem nolur çoğunluğun dediğimi olur yoksa nasıl olur ???
Yarımcı olacağınızı umut ediyor şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
Sayın Demir bey.
Müteahhide vermeyi düşündüğünüz sitedeki dairenizin karşılığı olabilecek daireyi müteahhidin size vermek mecburiyeti vardır.
Yargı yolu açık olan bu konuda yargı sizden yanadır.
MÜTEAHHİTZEDE olmamanız dileği ile sabırlı olun saygılarımla.
Alıntı:
mustafatatlici rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Demir bey.
Müteahhide vermeyi düşündüğünüz sitedeki dairenizin karşılığı olabilecek daireyi müteahhidin size vermek mecburiyeti vardır.
Yargı yolu açık olan bu konuda yargı sizden yanadır.
MÜTEAHHİTZEDE olmamanız dileği ile sabırlı olun saygılarımla.
Sayın Mustafa Bey ,
Benim tam olarak öğrenmek istediğim şey şu aslında yani sitede toplamda daire ve dükkanlar olarak 56 tane tapu var benim merak ettiğim sadece şu ben şuanda 140 m2 dairede oturuyorum mütahit yaptıgı taktirde 20 m2 küçülteceğini ve benim dairemin bulunduğun katın dükkan olacağını bana üstkatlardan vereceğini söylüyor ve çoğunlukta kabul etmiş durumda şimdi merak ettiğim şu 55 kişi razı geldi imza attılar veriyorlar kat karşılığı fakat ben istemiyorum o zaman hukuki olarak ne olur???
Sayın Demirdoğukan,
Dairenizin site içerisinde ve tapusu olduğunu belirtmekle birlikte, tapunun niteliğini belirtmemişsiniz. Siteniz halen kooperatif statüsündemi, kat irtifakı yada kat mülkiyeti tesis edilmişmi?
Kat irtifakı yada Kat mülkiyeti tesis edildi ise kimse sizi mülkünüzü satmaya yada gayrimenkulde cins değişikliği yaptırıp kat karşılığı vermeye zorlayamaz.
Lütfen uzman bir Emlak Danışmanına başvurunuz.
Alıntı:
Emlak Danışmanı rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Demirdoğukan,
Dairenizin site içerisinde ve tapusu olduğunu belirtmekle birlikte, tapunun niteliğini belirtmemişsiniz. Siteniz halen kooperatif statüsündemi, kat irtifakı yada kat mülkiyeti tesis edilmişmi?
Kat irtifakı yada Kat mülkiyeti tesis edildi ise kimse sizi mülkünüzü satmaya yada gayrimenkulde cins değişikliği yaptırıp kat karşılığı vermeye zorlayamaz.
Lütfen uzman bir Emlak Danışmanına başvurunuz.
Cevapladığınız için teşekkür ederim bana ait olan tapu daire tapusu ve kat irtifak lı.