Alacağıma karşılık aldığım çek çalıntı çıktı neler yapmalıyım?
Merhaba...yaklaşık 10 gün önce bir arkadaşımdan alacaklarıma karşılık kendisinde bulunan bir müşteri çekini teminat olarak aldım.çek hamiline yazılmış olduğundan arkadaşıma ciro attırmaya gerek duymadım.sadece bankayı arayarak çekin herhangi bir sorunu olmadığına dair onay aldım.bu gün acil para gerektiğinden dolayı arkadaşımı arayıp onayını aldıktan sonra çeki vadesinden önce nakite çevirebilmek amacıyla çalıştığım finans kurumuna faksladım ve finans kurumundan bana çekin çalıntı olduğu haberi verildi.bunun üzerine çekin esas sahibi olan firmayı aradım ve konuyla ilgili çek defterlerinin 6-7 gün evvel çalındığını durumun savcılığa bildirildiğini söylediler.hemen avukatıma gittim ve durumu açıkladım ancak kendisi bana konuyla alakalı bi türlü net bi bilgi veremedi.
Bu durum benim benim başıma ne gibi bir sorun açabilir ve başıma gelebilcek bu sorunlardan nasıl kurtulabilirim?ayrıca bu arkadaşımdan olan alacağımı nasıl tahsil edebilirim bu olaydan sonra?
Not: çekin çalıntı olduğunu öğrenince arkadaşımı aradım ve telefon görüşmesini kayıt ettim.görüşme içeriğinde çeki bana verenin kendisi olduğunu ve kendisininde çeki kimden aldığını açıkça anlatıyor....
bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim......
Cevap: Alacağıma karşılık aldığım çek çalıntı çıktı neler yapmalıyım?
"AVUKAT DEGILIM" ama bizde magdur oldugumuz ıcın fıkrımı yazayım dedım : karar yeni alındığına göre mahkeme kararı iledir ( daha onceden cek hamıllerı bankadan kafalarına gore 711 koyduruyorlardı) karsı dava acmanız ve fatura ıbraz etmenız (mahkemede kanıt olması ıcın - istenebilir -) daha oncedende tıcarı bir ılıskınız yoksa ekstra bır suru sıkıntı. . .en guzeli sıze cekı verenle bu ısı guzellıkle cozmenız. . . bence hıc ugrasmayın . . . kendınız cozun. . .
C.Savcılığına şikayette bulunun.
Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.gerekli işlemleri bir an önce halledip şikayette bulunucam....iyi günler dilerim....