cevap gelmedi
Printable View
cevap gelmedi
işyerinde gizli kamera ile çekilmiş işveren ve benim aramda olması gereken görüntülerin yayınlanması suçmudur
cevap yazan kişilere şimdiden teşekkürler
Çok genel nitelikte yazılmış bir konu. Özel hayatınıza dair bir çekimden mi bahsediyorsunuz yoksa iş ile ilgili bir konu mu?
cevap için teşekkürler iş akdi feshim bana tebliğ edilirken çekilmiş
Nerede yayınlandığından bahsediyorsunuz?
Ben hatırlıyorum konuyu bir yerlerden ama nerden...
Hatırladığım şöyle bir şeydi:
Youtube gibi bir yerde; Yani kamuya açık bir yerde yayınlanmış ve yayınlanma şekli görüntüdeki kişiyi aşağılayıcı, rencide edici bir şekilde. Zaten açıkça belli ki amacı da sadece repras arkadaşı rencide etmek.
cevaplar için teşekkürler belli başlı video izleme sitelerinde ama ondan daha onemlisi benim için bu çekimin yapılması ve bundan dolayıda internete sızması benim özel hayatıma saldıra olmuyormu ve cezai bir işlemi varmı
sayın yönetci yazdığınız cevabı anlayamadım yanlış yaptığım bir şey varsada özür dilerim amacım forumun bana avukatlık yapması değildi sadece öğrenmek istediğim haberim olmadan işverenle aramda olması gereken bir olayın kameraya çekilmesi ve başkalarınında görebileceği gibi yayınlanmasının bir suç olup olmadığıdır
Sayın repras,
Yazmış olduğunuz ilk mesajı silmişsiniz, bu fiil yasaktır.
5237 sayılı TCK'da "işyerinde gizli kamera ile çekilmiş işveren ve benim aramda olması gereken görüntülerin yayınlanması" şeklinde bir suç yoktur fakat "özel hayatın gizliliği" şeklinde bir suç vardır, avukatınıza danışınız.