Adli yardım istemini nereden yapacagım?
iyi günler boşanma sebebi ile avukata ihtiyacım var yanlız buna maddi imkanım bulunmamaktadır suan calışmıyorum ve üzerime kayıtlı hiç birşeyim yok.şiddetli geçimsizlik ve aile birliginin temelinden sarsılması sebebi ile boşanma davamız var.eşimin beni evden kovması ve ailesininde istememesi sebebi ile evimi terketmek zorunda bırakıldım ve suan baska bir ilde ailemin yanında kalıyorum.sormak istedigim su;ben baska bir ile evlendim mahkemede orada olacak kayıdımız da orada yani evlilik nüfusa kayıtlı olunan yer ama suan ben ailemin yanındayım yani evlendigim yerde degil avukatı hangi adli yardım barosundan istemem gerekiyor şimdi bulundugum ilden istesem oluyormu ?
Cevap: adli yardım istemini nereden yapacagım?
Boşanma veya ayrılık davalarında yetkili mahkeme, eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan evvel son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir. Yerleşim yeri, bir kimsenin sürekli kalma niyetiyle oturduğu yerdir. Nüfus kayıtları ikametgaha karine teşkil eder. Dolayısıyla bu yer mahkemelerinin bulunduğu yer Barosuna talepte bulunabilirsiniz.
Cevap: Adli yardım istemini nereden yapacagım?
Alıntı:
gizem37 rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler boşanma sebebi ile avukata ihtiyacım var yanlız buna maddi imkanım bulunmamaktadır suan calışmıyorum ve üzerime kayıtlı hiç birşeyim yok.şiddetli geçimsizlik ve aile birliginin temelinden sarsılması sebebi ile boşanma davamız var.eşimin beni evden kovması ve ailesininde istememesi sebebi ile evimi terketmek zorunda bırakıldım ve suan baska bir ilde ailemin yanında kalıyorum.sormak istedigim su;ben baska bir ile evlendim mahkemede orada olacak kayıdımız da orada yani evlilik nüfusa kayıtlı olunan yer ama suan ben ailemin yanındayım yani evlendigim yerde degil avukatı hangi adli yardım barosundan istemem gerekiyor şimdi bulundugum ilden istesem oluyormu ?
Bildiğim kadarıyla barodan avukat talepleri durdurulmuş.Bende istemiştim baroyu aadığımda avukat verilmiyor cevabını alıyorum.Sebebi avukatlara verilen para az olduğundan avukatlar protesto ediyorlarmış ama siz yinede deneyin.