Cevap: Savcılığa verileceğim
İlk önce yaptığınız işlem benim görüşüme göre, TCK madde 244'te yer alan suçu oluşturuyor.
244(2) Bir bilişim sistemindeki verileri bozan, yok eden, değiştiren veya erişilmez kılan, sisteme veri yerleştiren, var olan verileri başka bir yere gönderen kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Siz hesaba girip şifresini değiştirmek suretiyle o hesabı erişilmez kılmışsınız.
Dolayısıyla kişi sizi savcılığa verdiği takdirde, google hesabında ip logları da kayıtlı olduğu için, suçu sizin işlediğiniz büyük ihtimalle ortaya çıkacaktır.
Kişi sizi savcılığa verdikten sonra sizin savcıya "o da adult siteler ile iş yapıyor" demenizin size hiç bir etkisi olmaz.
Ayrıca sizin o kişi hakkında yaptığınız bir varsayım ve TCK'da adult siteler üzerinden para kazanma başlığı altında bir suç yok malesef.
Şunu da belirtmem gerekir ki sizin o kişiye para vermeniz veya onun vazgeçtim demesi bir şey ifade etmez. Çünkü mevcut suç şikayete bağlı olmaksızın kovuşturulacak suçlardandır. Dolayısıyla sizden para alıp daha sonra tekrar savcılığa başvurma olanağı da vardır.
Cevap: Savcılığa verileceğim
peki ben kendimi hiçmi savunamazım? kişi beni tehtit ediyor santaj ediyor ailemi arıyarak korkutmaya calışıyor + ben bugün bir avukat bürosuna giderek durumu aynen ona anlattım avukatın demesi şu yöndedir
diyinki ona ver savcılığada görelim ondan korkmayın sizden para koparmaya calışıyor amacı para almak sizden ne koparırsam kar kardır diyor dedi.
bir googleda hesap benım adıma gözüküyor yanı google veritabanında hespa bana ait gözüküyor nedenmi ? nasılmı ? bana ait olmasa şifre sıfırlama göndermez ben şifre sıfırlama talet ettim oda gönderdi bu kişi sadece google adsense hesabındakı tutarı almak için alacaklı ismini değiştirebiliyor durum budur .bunuda avukat beye anlattım ve bana dediki bir insan shaip oldugu şeyi nasıl kendisinden calar dedi
bakın benım amacım şuan o hespa değil yada içindeki para değil ben bir hata yaptım zor durumdaydım elimi o hesaba uzattım ve cok pişmanım kendimi nasıl savuna bilirim
özet olarak
google adsense hesap hala benım adıma gözüküyor
kişi benı sözlü ve msn de tehtit ediyor
kişi telefonda ve msnde santaj ediyor yok laptop yok para filan istiyor
kişi benımle sözleşme yapmak istiyor( para ödeyecekmişim ona sürekli)
kişi evimi ve cep telefonumu rahatsız ediyor
kişi google hesabından haksız kazanc elde etmekte
kendisi de suç işlemekte milleitn bilgisayarına girip giriş sayfalarını deiştiriyor
şimdi biraz düşünceye daldım avukat orda başka bir sey dedi burda siz başka bir sey dıyorsunuz
+ birde kişi msn şifreisni dğiştirdiğimi hesaba girdiğğimi filan msn ile kanıtlıyacagını söylüyor Msn logları kanıt sayılıyormu ki ? değiştirilme imkanı %100 konuşmaların lütfen bana güzel bir acıklama yapın aklım karısık şuan