explation rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar;
Küçük ölçekli bir tekstil firmasında planlama sorumlusuyum. 15.01.2009 tarihinde bir müşterimize mal sevkettim fakat irsaliye miktarını yanlışlıkla eksik kesip göndermişim ertesi gün müşteri durumu farkedip beni aradı ve irsaliyeyi düzelterek mutabakata vardık. Olay patronumuzun kulağına gitti ve 7-8 gün sonra beni odasına çağırarak 'işyerini zarara soktuğumu, eksik kesilen miktarın 1 aylık maaş miktarını geçtiğini ve bu krizde hiçbir işveren bana bu kadar maaş vermeyeceğini söyledi. Fakat sevdikleri bir insan olduğum için beni işten atmak yerine maaşını 1200 tl den 900 tl ye düşürüp o şekilde istersem işe devam edebileceğimi söyledi Ertesi gün e kadar düşünüp cevabımı beklediğini söyledi. Aynı şekilde kriz bahanesiyle başka bir arkadaşımızı da odasına çağırıp (yanlış kesilen irsaliye ile hiçbir alakası olmadı) onun da maaşını 1150 tl den 850 tl ye düşürdü.Fakat hiçbir anlaşma yada sözleşme imzalamadık, direk ocak ayı maaşlarımızdan başlamak üzere maaşımızı kesti bun kesintiler brüt maaşımda da gözüküyor(maaşlar brüt ücretten yatıyor).
Biz bu eziklikle 10 ay boyunca hala çalışmaya devam ediyoruz iş alternativimiz olsa 1 dk durmazdım. Çünkü 10 ay boyunca patron 2 yeni makina 1 özel araba ve 2 yeni ticari araç alıp işyerini büyüttü.
Şimdi bir iş alternatifim var acaba dava açsam haklarımı alabilirmiyim. Ben işyerini zarara uğratmadım gönderdiğim mal 1 ay sonra müşteiye fatura edilmiş.
Yardımcı olursanız sevinirim.