Telekom'dan şüpheli arama geldi, neden?
Bugün durup dururken ADSL hattıma bağlı olan telefondan Türk Telekom'dan aradığını söyleyen biri adresimi söyledi ve A mı yoksa B blok mu olduğumu sordu. Cevap verdikten sonra neden diye soramadan telefonu suratıma kapadı.
Aklıma bin türlü şey geldi. Acaba sahtekar mı, acaba bi sorun mu var. Telekom'u aradım ve bir kaç yere bağladılar, hiçbirinin böyle bir uygulamadan haberi yok. Bayiiler aramış olabilir dediler sadece.
Merak ettiğim şey acaba farkında olmadan internette yanlış bir şeyler mi yaptım ya da internetimi kullanan birileri bir şeyler mi yaptı?
Eğer bir sorundan dolayı yasal işlem başlatıldıysa bu şekilde adres sorgulaması yapılır mı? Mesela eve celp kağıdı yollanacaksa?
Bilgilendirirseniz sevinirim.
Bugün durup dururken ADSL hattıma bağlı olan telefondan Türk Telekom'dan aradığını söyleyen biri adresimi söyledi ve A mı yoksa B blok mu olduğumu sordu. Cevap verdikten sonra neden diye soramadan telefonu suratıma kapadı.
Aklıma bin türlü şey geldi. Acaba sahtekar mı, acaba bi sorun mu var. Telekom'u aradım ve bir kaç yere bağladılar, hiçbirinin böyle bir uygulamadan haberi yok. Bayiiler aramış olabilir dediler sadece.
Merak ettiğim şey acaba farkında olmadan internette yanlış bir şeyler mi yaptım ya da internetimi kullanan birileri bir şeyler mi yaptı?
Eğer bir sorundan dolayı yasal işlem başlatıldıysa bu şekilde adres sorgulaması yapılır mı? Mesela eve celp kağıdı yollanacaksa?
Bilgilendirirseniz sevinirim.
PS: sanırım demin yanlış forum'da konu açtım, diğer konuyu silerbilirsiniz.
Cevap: Telekom'dan şüpheli arama geldi, neden?
Alıntı:
leonkennedy rumuzlu üyeden alıntı
:DD
Rahat olun.
Tahminim şudur:
Telekom'dan şebekeci arkadaşlar bir bağlantı yapacaklardı; Kablo numarası belliydi ama Önlerinde iki demet kablo vardı. Bu demetlerden biri A diğeri B bloğa ait olmalıydı ama hangisi bilmiyorlardı. Rastgele bir hatta girip sordular. Siz söylediniz, teşekkür etme inceliğini göstermeden kapadılar.
Cevap: Telekom'dan şüpheli arama geldi, neden?
Öyle haberler izliyoruz, dinliyoruz ki, toplumumuz günden güne daha da takıntılı hale gelmeye başlıyor.