Çalınan aracımdaki haciz kalkar mı?
Iyi günler. Benim kaskolu olan aracım çalındı. Rehinli ve Hacizli. Kasko ödeme yapabilmek için her iki kurumdan da muvafakat istiyor. Rehin Sahibi banka muvafakat veriyor ama haciz koyan büro vermiyor. Dolayısıyla sigorta da ödeme yapmıyor. Bu konuda bir çözüm var mıdır? Hacizli borcumu ödeyecek gücüm yok. Sigortadan tazminat alma hakkım baki midir? Ya da nasıl alabilirim?
Cevap: Çalınan aracımdaki haciz kalkar mı?
Aracın hacizli olmasının, kaskoyla ne alakası olabilir ki? Çalınan bir aracın tazmini mutlaka olması lazım. Çok mantıksız, o zaman banka kredili araçlara ne diye kasko yapılıyor ki?
Alıntı:
erhan-1973 rumuzlu üyeden alıntı
Aracın hacizli olmasının, kaskoyla ne alakası olabilir ki? Çalınan bir aracın tazmini mutlaka olması lazım. Çok mantıksız, o zaman banka kredili araçlara ne diye kasko yapılıyor ki?
Kasko çalınma sonucu zararı ödemek zorundadır. Kaskonun bu açıdan 3.cü şahıslara karşı sorumluluğu veya onlardan onay alma zorunluluğu yoktur.
Görüşleriniz için teşekkür ederim. Yalnız konuyu biraz daha açmam gerekecek. Kasko şirketi ödeme yapabilmek için benden evrakları tamamlamamı istedi. Bunları tamamladım (Yedek anahtar,ruhsatın aslı,vekalet filan...) Yalnız bir de calıntı ruhsatı çıkarmamı istiyorlar.Ben de rehin ve haciz kalkmadan çalıntı ruhsatı çıkaramıyorum trafik şubeden.Bu çalıntı ruhsatının çıkarılmasının sebebi de, sigorta ödeme yaptıktan sonra araç bulunursa , araç sigortanın olsun. Aksi takdirde araç bulunsa bile sigortanın olmaz, rehin sahibi ve haciz koyan büronun olur. Sigortanın savunması da bu. Bir paradigmaya saplandık kaldık. Bu şekilde anlattıktan sonra da sizce sigorta yine ödemeyi yapmalı mıdır?