Boşanmadaki Mal Paylaşımı ve Boşanmada Süreci
İyi günler ben bir konuda bilgiye ihtiyacım var.Ben 30 yıldır evli bir bayanım ve boşanmayı dusunuyorum.Çocuklarımın yaşlarıo 18 üstü .Ayrılma sebebim şiddetli geçimsizlik ,ve bana fiziksel şiddet uyguladı yıllarca ve sözlü hakaretlerde çok ağır bir şekilde.Evlendıgımızde tek kuruş parası olmadan almanyaya yanıma geldi ve benım destegımle buyuk bir mal sahibi olduk .Oda çalıştı fakat ben &70 kazandıysam o &30 kazanmıştır.Üzerime mallar var ama onun üzerine olan mallarrın %20 si kadar .Ne yapmam gerekıyor.Mallar nasıl bölünecek bazı duyumlarıma göre 2002 yılından sonra malları bölemedıgım .Doğrumu yanlışmı bılmıyorum .Ve yıllarca benım uzerime olan malların kiralarınıda o aldı onun adına hesaba yattı.Ben malları kendım ıcın değil çocuklarım için ıstıyorum bu konu benım için çok onemlı benımn anlayacagım şekılde anlatırsanız çok sevınırım ne yapmam gerekır nasıl bir yol izlemem gerekır eğer mahkemede ben mutluyum boşanak ıstemıyorum derse ne olur ? bu konuda yardımcı olursanız mutlu olurum şimdiden teşekkurler.Not:Kocamın alkol ve aldatma gibi durumları yok .Boşanma davası açılasaya kadar kendi üzerindeki malları satabilirimi satarsa veya başkasının üzerine geçirirse ne olur ?
Bilgi amaçlı yazılmıştır bir tanıdıgımın sorusudur acil yardım istiyoruz
Cevap: Boşanmadaki Mal Paylaşımı ve Boşanmada Süreci
Bölüşümde anlaşamıyorsa evlilikten (ve 2002 den)sonra edinilmiş mallarda katkı payı talep edilebilir.
Şiddetli geçimsizliği ve kusurun karşıda olduğu ispat edilebilirse boşanma gerçekleşebilir.
Ya da ayrılık kararı verilebilir. Dava red edilirse 3 yıl sonra açılacak davada boşanma gerçekleşir.
Cevap: Boşanmadaki Mal Paylaşımı ve Boşanmada Süreci
Alıntı:
valjean rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler ben bir konuda bilgiye ihtiyacım var.Ben 30 yıldır evli bir bayanım ve boşanmayı dusunuyorum.Çocuklarımın yaşlarıo 18 üstü .Ayrılma sebebim şiddetli geçimsizlik ,ve bana fiziksel şiddet uyguladı yıllarca ve sözlü hakaretlerde çok ağır bir şekilde.Evlendıgımızde tek kuruş parası olmadan almanyaya yanıma geldi ve benım destegımle buyuk bir mal sahibi olduk .Oda çalıştı fakat ben &70 kazandıysam o &30 kazanmıştır.Üzerime mallar var ama onun üzerine olan mallarrın %20 si kadar .Ne yapmam gerekıyor.Mallar nasıl bölünecek bazı duyumlarıma göre 2002 yılından sonra malları bölemedıgım .Doğrumu yanlışmı bılmıyorum .Ve yıllarca benım uzerime olan malların kiralarınıda o aldı onun adına hesaba yattı.Ben malları kendım ıcın değil çocuklarım için ıstıyorum bu konu benım için çok onemlı benımn anlayacagım şekılde anlatırsanız çok sevınırım ne yapmam gerekır nasıl bir yol izlemem gerekır eğer mahkemede ben mutluyum boşanak ıstemıyorum derse ne olur ? bu konuda yardımcı olursanız mutlu olurum şimdiden teşekkurler.Not:Kocamın alkol ve aldatma gibi durumları yok .Boşanma davası açılasaya kadar kendi üzerindeki malları satabilirimi satarsa veya başkasının üzerine geçirirse ne olur ?
Bilgi amaçlı yazılmıştır bir tanıdıgımın sorusudur acil yardım istiyoruz
Eşiniz size karşı şiddet yada hakarette bulunuyorsa bunun ispatlamanız durumunda boşanabilirsiniz. Çocuklarınız buna şahit olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca tazminat ve nafaka talebinde bulunursanız büyük ihtimalle alırsınız. (Eğer anlattığınız gibi ise ve bunu ispatlarsanız) ayrıca mal paylaşımı 2002 yılından buyana alınmış tüm mallar (miras yada şans oyunları gibi bir gelirle alınmamış ise) ortak mal olarak kabul edilir ve paylaşıma girer. Malların satışı ile ilgili şüphelriniz var ise davadan hemen önce mahkemeden taleple satılamaz şerhi koydurursunuz malın satışı mümkün olmaz.