Ortak tapulu bir ev ama durum karışık
Annem,ben, kuzenim ve teyzem aynı evde oturuyoduk teyzemin evinde annem sekiz yıl önce emekli oluca tazminatıyla bir daire aldı yazlık diye bunu da kuzenimle benim üstüme ortak yaptı. İki ay önce biz teyzemin evinden kovulduk ve şimdi annem ile o ortak dairedeyiz. Kuzenim ve teyzem arada telefon açıp satıcaz o daireyi diyorlar biz alalım diyoruz yarım hisseyi olmuyacak fiyat istiyolar. İki sorum olucak sizlere bu daireyi onlardan alabilirmiyim hiçbir şekilde para vermediler diye. Alamazsam bile bu daireyi satmak istemiyorum mahkemeye verirlerse mahkeme hisseyi ödersem banamı devreder yoksa satış yapıp paramı alırız. Bilgileriniz için teşekürler.
Cevap: Ortak tapulu bir ev ama durum karışık
Öncelikle geçmiş olsun.
Yazlık olarak anneniz tarafından alınan daireyi alma şansınız çok zor. Ancak bu daire için sizin bile "ortaklığın giderilmesi" davası açma şansınız vardır. Bu dava sonunda yapılacak satış sırasında hem siz, hem kuzeniniz ve hem de 3.şahıslar satışa girebilir. Satış sırasına sizin ve kuzeninizin avantajı; sadece 1/2 hisse parası ödemekle mükellef olmanızdır.
Alıntı:
qwez rumuzlu üyeden alıntı
Annem,ben, kuzenim ve teyzem aynı evde oturuyoduk teyzemin evinde annem sekiz yıl önce emekli oluca tazminatıyla bir daire aldı yazlık diye bunu da kuzenimle benim üstüme ortak yaptı. İki ay önce biz teyzemin evinden kovulduk ve şimdi annem ile o ortak dairedeyiz. Kuzenim ve teyzem arada telefon açıp satıcaz o daireyi diyorlar biz alalım diyoruz yarım hisseyi olmuyacak fiyat istiyolar. İki sorum olucak sizlere bu daireyi onlardan alabilirmiyim hiçbir şekilde para vermediler diye. Alamazsam bile bu daireyi satmak istemiyorum mahkemeye verirlerse mahkeme hisseyi ödersem banamı devreder yoksa satış yapıp paramı alırız. Bilgileriniz için teşekürler.
Cevab verdiğiniz için teşekür ederim. Bişey daha sorucam şimdi mahkemede dile getirsem karşı tarafın hakkını almak istiyorum ben hakkımı satmak istemiyorum diye 3. sahışların girmesini engellemiş olurmuyum. Bide satış fen işlerinin biçtiği fiyat üzerindenmi olur şimdiden teşekürler.
Alıntı:
qwez rumuzlu üyeden alıntı
Cevab verdiğiniz için teşekür ederim. Bişey daha sorucam şimdi mahkemede dile getirsem karşı tarafın hakkını almak istiyorum ben hakkımı satmak istemiyorum diye 3. sahışların girmesini engellemiş olurmuyum. Bide satış fen işlerinin biçtiği fiyat üzerindenmi olur şimdiden teşekürler.
Satış açık arttırmayla olur,satın almak amacıyla arttırmaya girmek isteyen herkes katılabilir.Siz almak istediğiniz gibi pekala yan komşu veya mahallenin bakkalı da olmak üzere katılıp en yüksek bedeli veren alabilir.
Alan KDV yi öder,
dava masrafları bedelden düşüldükten sonra kalan miktar hisseler oranında paylaştırılır.
Hiç kimsenin; hayır öncelikli olarak ben almak istiyorum veya ben satmak istemiyorum deme lüksü bulunmayan bu arttırmada satın alan kazançlı, satanlar ise kaybeden olacaktır.
Verdiğiniz bilgiler için teşekürler. Allaha havale edicez artık.