İmzası yırtılmış senedi benden tahsil edebilirler mi?
bir mobilyacıdan belirli ölçülerde olacak şekilde köşe koltuk sipariş ettim... bin tl peşin verdim 700 tl sini senet yaptık koltuklar teslim edilince verecektim...
koltuğum bir ay sonra geldi ama maille belirttiğim uzunlukta yapmamışlardı faturada belirtilmiş 8 kırlentin hiç birini getirmemişlerdi... annem koltuk gelince sorun olmadığını düşünmüş teslim sırasında teslimatçıdan senedi almış imzasından yırtmış ben koltukların yanlış olduğunu görünce ben bu koltuğu istemiyorum ne uzunluğu tutuyor ne kırlentleri gelmiş dedim imzasından yırtık senedi iade ettik... bana siz bunda oturun yenisini yaparız o zaman dediler ve dört aydır arıyorum ve hala yeni yapılacak koltuğu getirmediler...
sizce ne yapmalıyım bu koltuğu amiyane tabiriyle bana gagaladılar... ya dava açacağım yada bu koltukları kabulleneceğim...
koltukları kabul edersem ileride bu yırtık senedi alıp borcunuz var diyebilirler mi?
adamları aramak istemiyorum çünkü bugün gelecek yarın gelecek derken dört aydır beni deli ettiler en sonunda kavga ettim...
Cevap: İmzası yırtılmış senedi benden tahsil edebilirler mi?
Bu benim başıma gelseydi:
e-postayla istediğimle, teslimattaki belge uyumsuzsa ve bilgim haricinde de "Teslimat Makbuzu" imzalanmış ise, teslimat makbuzundaki ile sipariş uymamışsa, "Düzeltiriz,tamalarız"ın da belgesi yoksa, dört ay ne, ne diye beklendi?
Bu bir hata.Bu ifade; benim pek hoşuma giden ve kesinlikle kullandığım bir yoldur,ilgili firmaya(Makama, fark etmez) konuyu anlatan, bir örneği de elimde olan İTM (İadeli Taahhütlü Mektup) gönderir, bir süre beklerdim.Dört ay filân değil.İşi çözdüler, çözdüler...Çözmediler mi?Doğduklarına pişman ederdim.Yeter ki; elimde,e-posatanın örneği, teslimat makbuzu ve fatura olsun!...
Bu cevabı yazan; alem,bir gazetenin kuponla verdiği 38 ekran Tv sini alamamışken, kuponu bile bitmemiş 51 ekran TVyi alan, bu ülkedeki tek kişidir.(Övünmek gibi olmasın)
Siz dediğimi bir yapın,belgelerinizi (Gönderdiğiniz yazının, gönderme ve alındı belgelerinin) saklayın, yeter.
Hukukçu değilim.
İyi günler...
hatalı ürünün teslimi sırasında bende ordaydım ama annem ben dışarı çıkmadan koltuğun senedini istemiş hemen imzasından yırtmış... koltuğun yanlış olduğunu gördüğümdede geri verdik yırtık senedi...
teslim sırasında bize teslimat makbuzuda vermediler... biryeri imzaladımmı teslim sırasında onu cidden hatırlamıyorum...
İmza yeri yırtık senedin kambiyo vasfı yoktur tahsil kabiliyetine haiz değildir.