Cevap: Evlilik toptan ödemesi
Alıntı:
isolayn rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler.10.07.2009 tarihinde evlendim.evlenmeden önce eşim 01.04.2006 ve 31.05.2009 tarihleri arasında 3 yıl aralıksız özel bir şirkette çalıştı.düğün hazırlıkları ve şehir değişikliği olacağından nikahımızdan yaklaşık 40 gün önce işten ayrıldı.öğrenmek istediğim hususlar şunlar:
- evlilik toptan ödemesi diye sgk nın yapmış olduğu bir uygulamanın olduğunu duydum.bundan faydalanabiliyormuyuz?
- eğer oluyorsa bu geri ödemenin miktarının nasıl hesaplandığını öğrenebilirmiyim?
- velevki bu ödeme yapıldı ve bir-iki ay sonra eşim başka bir işe başladı.bu aldığımız ödemenin sgk ya geri iade edilmesi gibi bir durum olabilirmi?
- son olarak böyle bir hakkımız varsa ne yapmamız nerelere başvurmamız gerekiyor? yardımcı olursanız sevinirim.iyi çalışmalar.
Evlilik toptan ödemesi şeklinde bir uygulama yok.
Kadın çalışanın evlendikten sonra, 1 yıl içinde evlilik nedeniyle sözleşmeyi feshetmesi durumunda kıdem tazminatına hak kazanması durumu vardır.Evlenmeden önce yapılan fesih nedeniyle bu hakkınızı kaybettiğinizi düşünüyorum.
bugüne kadar yatan toplam primimizin %20 sini sgk geri ödüyor ama çalıştığın günleri de siliyormuş.tekrar işe girdiğin zaman hiç çalışmamış gibi gözüküyormuşsun.yok mu böyle bir uygulama???
Alıntı:
isolayn rumuzlu üyeden alıntı
bugüne kadar yatan toplam primimizin %20 sini sgk geri ödüyor ama çalıştığın günleri de siliyormuş.tekrar işe girdiğin zaman hiç çalışmamış gibi gözüküyormuşsun.yok mu böyle bir uygulama???
Yok böyle bir uygulama.:))
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Yok böyle bir uygulama.:))
Sanırım böyle bir uygulama var(dı).5510 sayılı kanunla evlilik nedeniyle prim geri ödemesi kaldırıldı diye biliyorum.
Ancak sadece çalışandan kesilen primlerin belirli bir yüzdesi ödendiğinden( işverenin ödemiş oldukları iade edilmiyor) alabileceğiniz miktar umut ettiğiniz gibi çok ta TOPLU sayılabilecek bir miktar olmayacaktır.
Toplu denmesinin sebebi herhalde ancak bir top alabilecek kadar olması diye düşünüyorum.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Toplu denmesinin sebebi herhalde ancak bir top alabilecek kadar olması diye düşünüyorum.
:DD :DD :DD :DD :DD