Almanya Vatandaşı ile Türkiye'de Nikah için İzlenilmesi Gereken Adımlar?
Merhabalar,
Konuyu özetlemeye çalışayım, bilgisi olan arkadaşların yardımda bulunmasını rica ediyorum.
Evleneceğim bayanın ailesi Türk, kendisinin Türkiye'de vatandaşlığı bulunmuyor. Almanya'da yaşıyor, oranın vatandaşı ve komiser. 12. ayda nasipse Türkiye'de evlenmek istiyoruz. Türkiye'de kalacağız. İzlememiz gereken adımlar nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim, iyi çalışmalar.
Cevap: Almanya Vatandaşı ile Türkiye'de Nikah için İzlenilmesi Gereken Adımlar?
Ben de kisaca özetleyeyim, konuyu acmadan önce arama yapmaniz gerekiyor. Aradiginiz sorularin tüm cevaplari, hatta fazlasi su baslik altinda bulunmakta, detaylariyla:
http://hukuki.net/forum/showthread.php?t=32894
Iyi calismalar...
Sn. salpyilmaz ilginiz için teşekkürler. Yalnız o konu farklı benim evlenip, Almanya'ya gidebilmek veya vize almak gibi bir derdim yok şükürler olsun. Nişanlım Türkiye'ye gelecek burada evleneceğiz ve burada ikamet edeceğiz.
Tekrar teşekkürler iyi çalışmalar.
Nisanlinizin Türkiye'de evlenebilmesi icin gereken evlenme ehliyet belgesine (Ehefähigkeitszeugnis) her hal ve sartta ihtiyaci var. Ardindan da birlikte yabancilar subesine gidecek ve "ikamet tezkeresi" alacaksiniz. Yanlis hatirlamiyorsam senelik 500 TL kadar bir ücret ödeyecek esiniz, o kadar...