Markaya Tecavüz ve Haksız rekabetin Tespiti ve Önlenmesi
Merhaba, ben home ofis çalışan bir web tasarımcısıyım. Müşterilerimin talebi üzerine alan adlarını kendi hesabım adı altında satın alıyorum ve site tasarımlarını yapıp yayınlıyorum. Bu şekilde hizmet verdiğim bir müşterim için kendi hesabım altında tahsis ettiğim alan adı gerçek firma adı kullanmayayım,örneğin xmarka.com fakat bu siteyi yapmadan 2 yıl önce bir firma x adını her kategori altında patentini almış. Benim müşterim olan firma xmarka olarak patent başvurusu yapmış ancak patent enstitüsünden red cevabı gelmemiş. Bu 1 yıllık süre zarfında hiç bir sorun çıkmadı. Ancak bu sabah elime bir zarf ulaştı. eylül ayı sonunda bir mahkeme olmuş ve davalılardan biride benim. Bu x firması alan adının benim üzerime kayıtlı olmasından dolayı bende markaya tecavüz ve haksız rekabetten dolayı açtığı davada 2. davalı olarak yer alıyorum.
Bu süreç zarfında ne yapmam gerekiyor? bana bir yol gösterebilirmisiniz?
Teşekkürler
Cevap: Markaya Tecavüz ve Haksız rekabetin Tespiti ve Önlenmesi
Yardım edecek bir arkadaşımız yok mu? bir yönlendirme bekliyorum. teşekkürler
Alıntı:
AsmerA rumuzlu üyeden alıntı
fakat bu siteyi yapmadan 2 yıl önce bir firma x adını her kategori altında patentini almış.
Adam dava açmadan önce size "bu alan adını bana ver" demedi mi?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Adam dava açmadan önce size "bu alan adını bana ver" demedi mi?
Hayır benim hiç birşeyden haberim yoktu. Hatta ilk mahkeme olmuş bitmiş daha sonra haberim oldu.
Alıntı:
AsmerA rumuzlu üyeden alıntı
Hayır benim hiç birşeyden haberim yoktu. Hatta ilk mahkeme olmuş bitmiş daha sonra haberim oldu.
Alan adı ve marka tescili başka seylerdir.Sizin açınızdan sıkıntı yoktur. Bu nedenle konu uzmanı bır avukattan mutlak surette destek alın.
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Alan adı ve marka tescili başka seylerdir.Sizin açınızdan sıkıntı yoktur. Bu nedenle konu uzmanı bır avukattan mutlak surette destek alın.
Teşekkürler, yalnız, müşterim olarak bahsettiğim kişi ile aramızda yaptığımız bir iş akdi var, sitede kulladığım dökümanların müşterim tarafından verildiğine, domaini
onun isteği üzerine aldığıma dair.Bunun bir faydası olurmu?
senin bu konuda sorumluluğun bulunmamaktadır şirket ile sadece ticari olarak bir bağın var ve sanırım şirketin bu domain tescili konusunda bilgisi olmadığından dolayı sen kendi adına register yapmışsındır bahsettiğin olay com,net,org,biz gibi yani .tr uzantılı olmayan alan adları olduğu için senin ve senin iş yaptığın firmanında sorumluluğu yok dava açan firma eğer marka tescili veya ticari ünvanı doğrultusunda .tr uzantılı alan adlarınıda alabilir sizin elinizdeki .tr uzantılı olmayan domainleri alabileceğini zannetmiyorum çünkü o tescillerin hepsi yurtdışı register olmasıdır,belki wipo aracılığıyla alabilirler ancak şu zamana kadar Türkiye'de böyle birşey mümkün olmamıştır veya biz duymamışızdır.