Kredi kartı borcumu yapılandırdım
kart borcumu yapılandırdım 2 taksıtını sorunsuz odedım. merak ettıgım sey su bana kefıl olan arkadasım hakkında ıcra takıbı baslatıldı ve mulkune ıcra konuldu. bu ıcrayı borc tamamen bıtmeden kaldıramazmıyım. bu konuda bılgısı olan arkadaslar yardımcı olursa sevınırım
Cevap: Kredi kartı borcumu yapılandırdım
bu konuda bilgisi olan yokmu arkadaslar
Alıntı:
polat46 rumuzlu üyeden alıntı
kart borcumu yapılandırdım 2 taksıtını sorunsuz odedım. merak ettıgım sey su bana kefıl olan arkadasım hakkında ıcra takıbı baslatıldı ve mulkune ıcra konuldu. bu ıcrayı borc tamamen bıtmeden kaldıramazmıyım. bu konuda bılgısı olan arkadaslar yardımcı olursa sevınırım
Haciz süreci başlamış ve kefil olan arkadaşınızın taşınmazına haciz konulmuş.
Borç ödenmediği takdirde taşınmazın icra yoluyla satışı gündeme gelecek.Taşınmazın üzerindeki hacizin kalkması için borcun ödenmesi gerekse de alacaklı tarafın avukatıyla varacağınız mutabakat, kabul ederlerse yeniden taksitlendirme, borcun bir kısmını ödeme halinde alacaklı tarafın taşınmazın satışını erteleme gibi karşı tarafın icazetiyle satış bir süre durdurulabilir.Borç bitmedin taşınmazın üzerindeki haczin,satışın kaldırılması, durdurulması belirttiğim gibi sadece alacaklı tarafın/avukatın onayına ve bu konudaki girişimlerine bağlıdır.
Yeni yasa kapsamında mı yapılandırdınız?
5915 sayılı yasa ile yapılandırma yaptı iseniz takip yasa hükmü gereğince durur.
Evet yenı cıkan yasa kapsamında borcumu yapılandırdım. ılk 2 taksıtımıde aksatmadan odedım odemeyede devam edecegım. İcra takıbını kesın olarak durdurabılırmıyım.
5915 sayılı yasa dan alıntı "Kredi kartı borçlusunun bu maddenin birinci fıkrasına uygun olarak alacaklıya müracaat etmesi ve yapılan ödeme planı doğrultusunda taksit tutarlarını ödemesi şartıyla, halihazırda yapılmış işlemler baki kalmak kaydıyla icra işlemleri durur, İcra ve İflas Kanununda belirtilen süreler işlemez. "
Yasanın açık hükmü gereğince icra işlemleri durur. Maaş haczi varsa kaldırılır. Sizin durumunuzda alacaklı vekilinin dosyaya bildirimde bulunması gerekir. Yada siz dosyaya sözleşme örneğini sunarak durdurulmasını talep edin. İcra Müdürlüğü talebinizi ret ederse, icra hukuk mahkemesinden bu yönde karar alabilirsiniz.
Eğer Sizin veya Kefilinizin Banka Hesaplarına Haciz Konulduysa Yapılandırma Yaparak Bu Hacizi Kaldırabilirsiniz.Ama Taşınmaz Mülkünüze veya Kefiliniz Mülküne Haciz Koyulmuşsa, ve sizde Yapılandırma Yapmıssanız O Borç Bitinceye Kadar Haciz İşlemi Kaldırılmaz.Ancak Borç Tamamen Bitince Kaldırılır.Borcunuzu Düzenli Şekilde Ödemez İseniz Taksitleriniz Aksatılırsa Banka Anlaşmanızı Bozup İcra İşlemi Yapabilir.Ama Şunu Unutmayın Çoğu Banka İcra İşlemine de başlamadan Taksit vb Gibi İmkan Sunar Size...