Cevap: Cirosuz çek tahsilatı
bu konuda hukuk bilgisi olan arkadaşlarımızdan yokmu
Alıntı:
usta_ rumuzlu üyeden alıntı
bu konuda hukuk bilgisi olan arkadaşlarımızdan yokmu
Kooperatifin imza yetkilisisiniz sanırım kooperatifin cirosunu atmadığınıza göre ne diye cebinizden ödediniz çeki?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kooperatifin imza yetkilisisiniz sanırım kooperatifin cirosunu atmadığınıza göre ne diye cebinizden ödediniz çeki?
çek üye çekiydi üyeden tahsil edilince üyenin hisabına yatması gerekiyordu gidip üyeye diyememki çekin çarptırdım onun için cebimden ödedim çeki cebimden ödemeye ödedim ben şimdi hem bankayı hemde tahsil edene dava açmışım bankadan veya tahsil edenden alabilirmiyim ben onu bilmiyorum dava açmışım ama kerkes alırsın diyor bi benim avukatım diyor biraz zor
Ciro zinciri bozuk çeki bankanın ödememesi gerekiyordu ancak kooperatife ait sahte kaşe ve imza kullanılıp bankaya ibraz edilmişse bankanın bir sorumluluğu olduğunu sanmıyorum. Bir de bankaya sizinmi yoksa çek sahibinin mi davacı sıfatına haiz olabileceği hususunda kesin kanıya varamadım.
Alıntı:
Ciro zinciri bozuk çeki bankanın ödememesi gerekiyordu ancak kooperatife ait sahte kaşe ve imza kullanılıp bankaya ibraz edilmişse bankanın bir sorumluluğu olduğunu sanmıyorum. Bir de bankaya sizinmi yoksa çek sahibinin mi davacı sıfatına haiz olabileceği hususunda kesin kanıya varamadım.
çekin arkasında kooperatifa ait herhangi bir yazı veya kaşe koy çekin arkasında sadece parayı tahsil eden firmanın kaşesi var şu anda hem o firmayı hemde bankaya dava açmışım
Kooperatif adına mı açtınız kendi adınıza mı açtınız davayı?
Alıntı:
Kooperatif adına mı açtınız kendi adınıza mı açtınız davayı?
evea kooperatif adına davayı açtım çünkü çek kooperatif adına kesilmişti