Konutumun 3.şahısa tahsis edilmesi durumunda
Kiracım sözleşmeye aykırı olarak konutu 3.kişiye tahsis etti, elektrik ve su abonelikleri yine 3.kişi adına, Kira bedelleri yine 3.kişi adına bankaya yatırılmıştır.Şimdi ise kiralar yatmamakta,elektrik ve su bedelleri yatmamakta,aidatlar ve yakıt taksitleri yatmamaktadır.
Kiracım konutu isterken işçisine tutacağını söylemişti ancak ben sadece kendisini tanıyacağımı 3.kişiyi tanımayacağımı ve sözleşmeyi de kendisi adına yapacağımı söylemiştim ve yapmıştım.(Şu ana kadar 3.kişi ile de hiç bir diyaloğum ve alakam olmamıştır) Şimdi sözleşmeyi yaptığım kiracıma her sorduğumda 3.kişinin çıkacağını söylüyor ancak 7 aydır hiç bir gelişme yok.
Yönetici aidatları ve yakıt taksitlerini istiyor.( 5 aylık aidat 250 TL - 4 aylık yakıt taksidi 320 USD)
Ben ise kiramı alamıyorum.( 3 aydır 900 TL)
Elektrik ve Su ( 7 aydır yatmamış 350 TL ama 3.kişi adına kayıtlı çünkü ben kiraya vermeden kendi adımayken kapattırmıştım.)
Alacaklarımı alıp bu kişiyi buradan çıkarmak için ne yapmam gerekiyor.Lütfen yardım edin...Sözleşme Tarihi 01.10.2008 süresi 5 Yıl
Kiracıma Tahliye talepli icra ( Örnek 13 ile )başlatmak istiyorum.Doğru olur mu ? İtiraz edebilir mi ? İtiraz ederse nereye ve nasıl bir dava açmam gerekir ?
Kira bedellerinin 3.kişi adına yatmış olması ve aboneliklerin yine 3.kişi adına olması aleyhime bir durum olabilir mi ??
Sözleşme yaptığım kişiye en son gittiğimde bu işin artık çok uzadığını söylediğimde o da bana elinden geleni ardına koyma bildiğini yap diye karşılık verdi. Böyle konuşunca acaba aleyhime bir durum olabilir mi diye şüphe duymaya başladım..
Şu ana kadar hiç bir işlem yapmadım..Lütfen yardım edin...
Cevap: Konutumun 3.şahısa tahsis edilmesi durumunda
Evim sözleşme dışındaki başka birine verilmiş ve kiralar ile aidat ve yakıt paraları yatmıyorsa kiracıyı çıkarmak için ve zararları karşılamak için işe nereden başlamam gerekiyor bilgisi olan yok mu sitede buna benzer konu da bulamadım yardımcı olursanız memnun olurum...
Sayın hukukçular konu ile ilgili yorumunuz yok galiba, sitede buna benzer bir durum da göremedim yorumsuzmu acaba ??
Kira kontratınızda muacceliyet şartı (herhangi bir ayın kirası ödenmediğinde diğer ayların kirası da muaccel olur) varmı?
Evet 1 ay ödenmezse muaccel hale geliyor
Ödenmeyen aylarla birlikte gelecek ayları da tahliyeli icra takibine koyun derim.
sözleşme 5 yıllık 2 ay ödenmeye ve 4 yıllık ödenecek (tabi her yıl zamlı) olarak mı icraya vereyim bir de yakıt taksitlerinde de ödenmeyen ve ödenecek taksitler var ödenecekleri de ekleyebilir miyim ?? Teşekkürler cevaplarınız için çok sağolun...
Siz kira kontratının sonuna dek tüm kiraları sözleşmede yazılı artışlarla takibe koyun.
Bina giderlerini ancak ödemek suretiyle icraya koyabilirsiniz. Zamanı gelmişleri ödeyip onlar için ayrı (ilamsız) takip açmalısınız.
Sayın Engin Bey ilginiz için çok teşekkür ederim.
Kiracımla konuştum durumu anlattım ve tahliye talepli icraya vereceğimi diğer giderleri de icraya vereceğimi söyledim.
Kiracım da avukatını arayıp evde kendisinin oturmadığını konutu işçisine tuttuğunu ancak aralarında bir anlaşma olmadığını ev sahibinin kendisini icraya vereceğini söyledi.Avukatı ise ona 3.kişiyi çıkarabileceğini söylemiş.Sizce bu kadar kolay çıkarabilir mi ??
Bir de ben sözleşme yaptığım kişiye tahliye talepli icra ile yetinmeli miyim ??
3.Kişi için herhangi bir girişimde bulunmam gerekmez mi ??
Yine çok teşekkür ederim.Sağolun.