-
Görüşme Hakkı İhlalleri
5 çocuğumun velayeti bende (baba) ,ancak çocuklardan biri (11 yaşında en küçükleri), annenin telkinleri sonucu, annenin yanına gidince geri dönmüyor ve anne de "o gelmiyor ben ne yapabilirim" diyor.
Dava şu an temyizde olduğu için icra yoluyla alamıyorum ancak izleyebileceğim yolları öğrenmek için soruyorum:
1. İcra yoluyla, çocuk istemese bile almak kesinmidir yoksa icra görevlileri "çocuk gelmiyor" diyerek geri mi dönerler?
2. Çocuk görüşme vakti olmadığı halde annesine gider ve onda kalırsa bu "velisi olmadığı reşit olmayan birini alıkoyma" suçu olmaz mı? Bu sebeple anne dava edilebilir mi?
3. İcra masrafları karşı taraftan tahsil edilebilir mi?
4. Bu şekilde iade etmeme 2-3 defa tekrar ederse annenin "görüşme hakkı" kaldırılabilir mi?
5. "Çocuğun defeatle icra yoluyla alınıyor olması ve çocuğun dönmek istememesi" velayet değişikliği talebinde karşı tarafı haklı duruma getirir mi? (Velayetin bana verilme gerekçesi: 5 çocuktan dördünün beni istemesi, benimle kalıyor olmaları ve kardeşleri ayırmama , boşanma gerekçeli kararı özü: Annenin aile birliğini temelinden sarsan tavırları ve Babanın anneyi darb etmesi suçlarından dolayı iki taraf eşit oranda suçlu bulundu.)
not: Velayeti zorla elimde tuttuğum sanılmasın, annesinde kalmasında zerre fayda olacağını bilsem velayeti veririm ama ben çocuğumun kullanıldığından eminim.