Cevap: Bankacılık kanuna uyduğum için işimden oldum
Konu hakkında yırum yapabilecek bir arkadaş varmı acaba
teşekkürler
Haksızlığa sesiz mi kalmalıyım..
İyi çalışmalar,
Ben özel bir bankada çalışmakda idim.Var olan krizden dolayı,Banka beni bulunduğum bir il den başka bir ile tayinimi çıkardı ve gitmez isem iş akdimin fesih olacağını bundan dolayı işden çıkarılacğaımı belirtdi.Bu zamanda işsiz kalmamak için bunu kabul edip belirtilen il deki şubede çalışmaya başladım.
Bulunduğum şube yöneticisi bana
bankacılık kanunu ve bankanın yazılı kuralları dışında işlm yaprırtmaya başladı
örk.Talimatsız olarak bir müşterinin hesabından başka bir kişiye (müşterinin yanında çalışan personeline) yüklü miktarda para ödemek
kredi kullandırımında,kredi müşterisinin maaş raakamının üzerinde, bir bedel yazmamı..vs.
bunları yapmak istemediğim için şube müdürü bana,gerçekleri yansıtmayan uyarı yazısı yazdı ve beni İnsan kaynaklarına kötüleme yoluna gitti
Bende bankanın Gen.müd.,teftiş kuruluna ve insan kaynaklarına , çalıştığım şubede banakacılık kanunlarına ve banka uygulamalarına aykırı hareket edildiğini belirten bir ihtar yazısını posta (aps) yolu ile göndererek
bu şubede çalışmak istemediğimi ve bundan dolayı beni izmir e geri tayin etmenizi yoksa haklı nedenler ile fesih yoluna gideceğimi belirten bir yazı yazdım
banaka iş akdimi fes ederek kıdem ve ihbar tazminatımı ödedi.ve benden bir yazılı dilekçe aldı ve bu dilekçede izmirdeki şubelerin dolu olmasından dolayı izmr e dönemeyeceğim ve yol durumunu ,ailemin rahatsızlığı nı bahane eden bir dilekçe idi
şunu sormak isterim sizlere
ben,bu durumda (işsiz kalmamak için başka bir ile gidip çalışmayı göz önüne alırken ve bankacılık kanunlarına uyduğum için iş akdim fes ediliyor) işe iade davası açabilirmiyim.Bunun ile ilgili yargıtay kararları varsa uygun olursa göndermenizi rica edecektim
-fazla mesai davasını açtığımda ,çalıştığım şubede çıkış saatlerini gösteren son 15 günlük mailler var
-fazla mesaide 8 yıl önce çalışmış olduğum arkadaşlar şahit olabilirmi
-ikametkahım izmir de son çalıştığım yer taşra ve davamı izmir de açabilirmiyim
-yılda en az 570 saat fazla mesai yaptım ben bunun 270 saat üzerine mi fazla mesai davası açabilirim yoksa 570 saat içinmi
-
ilginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Cevap: İşe iade davası hk.
Alıntı:
mete35 rumuzlu üyeden alıntı
İyi çalışmlar
ben çalıştığım bankadan,usulsüz işlemleri yapmadığım için işden çıkarıldım.çıkarılma nedeni olarak benden yol ve sağlık nedenlerini bahene ettiğime dair zorla bir dilekçe yazdırıldı,yazmadığım takdir de iş veren hiç bir hakkımı (kıdem ve ihbarı) tazminatımı alamadan çıkartılacağımı bildirdi sözlü olarak.
sizlere den şu konudan yardım isteyip ona göre yol izlemek istiyorum
Çıkarılmamdan dolayı ihbar tazminatını banka bana ödedi,bu şu demek oluyormu beni banka işden çıkarmış sayılıp buna dair işe iade davası açabilirmiyim
teşekkürler
Dilekçenizde belirttiğiniz sebeplerin açacağınız işe iade davasında sizin aleyhinize durum teşkil edecektir.
Buna rağmen İşe iade davasını , sözleşmenizin feshedileceğinin size yazılı olarak bildirildiği, bildirimde bulunulmadan derhal feshedildi ise fesih tarihinden itibaren 30gün içinde açma hakkınızı kullanmanızı öneririm.
Cevap: İşe iade davası hk.
Erdoğan bey,
ilginiz içinönclikle teşekkür ederim
ben burda,şube müdürünün sıfatını kullanarak bana yasal olmayan işlemleri yaptırmasındn dolayı kendim istifaya zorlandım.Bu da kötü niyetli bir davranış sonunda oluştu.Yoksa bende işimi kaybetmek istemez idim.İhbarı almış olmam bankanın işden çıkarmış olduğu anlamına gelirmi ? BUna dayanarak dava açsam şansım olurmu
zamanınız aldığım için kusura bakmayın
Cevap: Bankacılık kanuna uyduğum için işimden oldum
-fazla mesai davasını açtığımda ,çalıştığım şubede çıkış saatlerini gösteren son 15 günlük mailler var
-fazla mesaide 8 yıl önce çalışmış olduğum arkadaşlar şahit olabilirmi
-ikametkahım izmir de son çalıştığım yer taşra ve davamı izmir de açabilirmiyim
-yılda en az 570 saat fazla mesai yaptım ben bunun 270 saat üzerine mi fazla mesai davası açabilirim yoksa 570 saat içinmi
-
ilginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Arkadaşım fazla mesai ödediğine dair ellerinde belge yoksa mahkeme yoluyla fazla mesai paralarım ödenmedi deyip tanık beyanları ile fazla mesai parası isteyebilirsin.
Davayı çalıştığın ildeki iş mahkemesine açman gerekiyor.