İnternet üzerinden korsan cd satışı
İyi akşamlar
Sorunum 8-9 ay önce internet üzerinden satmış olduğum eğitim setinin sahibinin hakkımda davacı olması.
Firma çalışanlarından biri müşteri gibi gözükerek benden eğitim setini almış. Geçen mart ayında karakola çağırılıp ifadem alınmıştı bende o gün verdiğim ifadeden sonra konunun kapandığını sandım ta ki bugün jandarma beni adliyeye götürene kadar...
Adresin yanlış yazılmasından dolayı bugüne kadar hiç bir mahkeme kâğıdı elime ulaşmadı bugün ilk defa duruşmaya katıldım. Hâkim duruşmayı 2 ay sonrasına erteledi bu süre içinde davacı firmayla uzlaşırsam şikâyetçi olmamaları durumunda davanın düşeceğini söyledi. Bende bunun üzerine firmanın avukatını arayıp durumumu anlattım benim gibi birçok davaları olduğunu söylediler ve anlaşma koşulu olarak 10 bin tl gibi bir miktar istediler
Ben üniversite 2. Sınıf öğrencisiyim ne benim nede ailemin ne avukat tutmaya nede bu miktarı ödemeye gücümüz yetmez zaten bu setleri de bir nebze olsun ek gelir için satmıştım. Korsan satışını cezasının çok yüksek olduğunu öğrenir öğrenmezde satış yaptığım internet sitesine artık satmadığımı belirtmiştim ben belirttikten bir, bir buçuk ay sonrada karakola çağırıldım.
Acaba karşı tarafla anlaşamazsam ne kadar ceza alırım ve bu ceza ileride devlet memuru olmamı ve okulum yarıda kalmasına neden olur mu? Öğretmenlik okuyorum tek şansım devlet memuru olmak .
Lütfen saygıdeğer avukatlarımız ve bu konuda bilgisi tecrübesi olan arkadaşlarımız yorumlarını eksik etmesinler..
Cevap: İnternet üzerinden korsan cd satışı
konu hakkında bilgisi olan yokmu lütfen yardıme edin :(