-
Haksız Ihbarname
Selam; Ben uluslar arası tır şöförüyüm, almanyada yapılan illegal bir taşımadan ötürü (Firma patronunun bilgisi dahilinde) alman polisinden 1600 avro ceza yedim. Ülkeye döndüğümde patron bu mebla karşılığında senet imzalamamı talep etti. İmzalamayınca'da pasaportuma el koydu. 01.10.2009 tarihin den itibaren pasaportum kendisinde. 13.10.2009 İtibarı ile adresime noter aracılığı ile ihbarname gönderip 1600 avroyu zimmetime geçirdiğimi idda ediyor. İlgili ceza makbuzu kendisinde. İhbarname ile ilgili ne yapmam gerekiyor? Pasaportuma el koyduğu için 01.10.2009 tarihinden itibaren çalışamıyorum 2 çoçuğum ve eşim madur durumda, tazminat hakkım varmı?
-
Cevap: Haksız Ihbarname
Karşı ihtarname yollayarak paranın illegal taşımadan ötürü Alman emniyetine ödendiğini makbuzun kendisinde olduğunu iftira ve pasaporta el koyma nedeniyle savcılığa şikayet edeceğinizi ayrıca maddi ve manevi tazminat davaları açacağınızı bildirin.
Savcılığa dilekçe ile müracaat ederek pasaportunuzun şahıstan polis marifetiyle alınmasını isteyin.
-
Cevap: Haksız Ihbarname
Sayın OĞUZ; Öncelikle alakanız için sonsuz teşekürller. Malesef bizim sektörün yozlaşması sonucu biz uluslararası tır şöförleri olarak bu ve buna benzer sıkça sorunla karşılaşabiliyoruz; Umarım tekrar aydınlatıcı bir konuda karşılaşmak dileği ile, meslek hayatınız da başarılar diliyorum! Ayrıca; Site yönetimine'de bu güzel uygulama için sonsuz teşekkürler...!