Saygıdeğer hukuki.net üyeleri Sayın Avukat abilerim ablalarım tek bi sorum olacak şimdiden çok teşekkür ederim.
2004 yılında yaşanmış talihsiz bir olay yaşım 16 ozamanlar 2 arkadaşım marketten sigara para çalıyor çaldıkları sigaralarıda 3-5 kişiye satıyorlar bende alıyorum olayın hırsızlık oldugundan o zamanlar haberim yok tasadüf bir gün gece iş dönüşü çarşıda bunları market sahibi ile kavga ederken görüyorum olayı bilmediğimden bende yanlarına gidiyorum ne oluyor demeye kalmadan marketci bunlar marketi soydular sende şahitsin diyor arkadaşları karakola götürüyor banada silah doğrultuyor gel şahitsin diye beni de götürüyor. bizimde ifademize başvuruluyor derken sigara aldığım arkadaş bana sigaraları sattığını söylemiş tanık durumundan sanık durumuna düşüyorum mahkeme sonucu avukatım bilerek aldığını söyle yoksa ceza alacaksın diyor ben ilk başta kabul etmiyorum ama çocukluk o zaman avukat aklıma girip kabul ediyoruz hakim bey diyor hakim marketciye soruyor davacımısın diye oda hayır diyor sonunda ben beraat ediyorum yargılanmam cürüm eşyası satın almaktan.
şimdi asıl sorum!!!!
ben askeriye sınavlarına girdim orda da hiç soruşturma geçirdiniz mi mahkemeye çıktınız mı yazıyordu işaretledim evet çıktım cürüm eşyası satın almak yazdım ama beraat dedim sözlü mülakatta komutan sordu bu ne diye ? bende anlattım bu benim TSK personeli olmamı etkilermi ne olur cevap verin !!!